ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυξήθηκαν οι πτήσεις, μουδιασμένη η ζήτηση από Βρετανία

Το βαθύ κόκκινο της Κύπρου στον ECDC επηρεάζει και την Βρετανία, μικρό καλάθι κρατούν οι ξενοδόχοι

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η αύξηση των πτήσεων από Μεγάλη Βρετανία η οποία ανακοινώθηκε από την Hermes Airports θεωρείται ότι θα ενισχύσει σε κάποιο βαθμό το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο, ωστόσο ακόμα η εικόνα δεν έχει ξεκαθαρίσει, σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ.

Μιλώντας στην «Κ» ο γενικός διευθυντής Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης αναφέρει ότι, οι ξενοδόχοι αναμένουν μεν κρατήσεις ωστόσο εκτιμούν ότι η ζήτηση θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, κάτι που αποδίδεται κυρίως στην κατάταξη της Κύπρου ως χώρα υψηλού κινδύνου, στον ECDC. Σημειώνει επίσης ότι ενώ μπήκαν κάποιες επιπρόσθετες πτήσεις, λόγω χαμηλής ζήτησης, αριθμός αυτών έχει ακυρωθεί.

«Σίγουρα η βρετανική αγορά θα είναι μια επιπρόσθετη ένεση στο τουριστικό κάδρο αλλά μεσα στις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με πιο σαφή νούμερα και να δούμε την έκταση που θα έχει αυτό. Να μην ξεχνάμε ότι παρά το ότι δεν θα κάνουν καραντίνα, το γεγονός ότι είμαστε στο βαθύ κόκκινο στον ECDC για κάποιες οικογένειες ενδεχομένως να είναι αποτρεπτικός παράγοντας». Σε πρόσφατες δηλώσεις της η Μαρία Κουρούπη Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε ότι «την περασμένη βδομάδα είχαμε 36 πτήσεις προς τη Βρετανία ενώ μέχρι το τέλος του Ιούλη οι πτήσεις θα φτάσουν σχεδόν τις 85 τη βδομάδα. Επιχειρώντας να κάνουμε μια σύγκριση με το 2019, την καλύτερη χρονιά σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαμε 250 πτήσεις τη βδομάδα». Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι υφιστάμενες έξι αεροπορικές εταιρίες πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, σε 18 αεροδρόμια της Βρετανίας, δηλαδή Belfast, Birmingham, Bournemouth, Bristol, Cardiff, Doncaster, East Midlands, Edinburgh, Exeter, Glasgow, Leeds Bradford, Liverpool, Gatwick, Heathrow, Stansted, Luton και Manchester Newcastle».

Αβεβαιότητα και από Ευρώπη

Τα ξενοδοχεία αυτή την στιγμή δουλεύουν κυρίως με Ρώσους, με την ροή να συνεχίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό βάσει των συνθηκών. Στο μεταξύ αναμένονται αριθμοί από Βρετανία, ενώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σημαντική ήταν και η παρουσία τουριστών από ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες ωστόσο παρουσιάζουν σημαντική πτώση λόγω της κατηγοριοποίησης της Κύπρου στο βαθύ κόκκινο στον ECDC. Όπως περιγράφει ο κ. Ρουσουνίδης, ενώ είχε ξεκινήσει μια ροή από Γερμανία, Πολωνία, Ελβετία και από την Ουκρανία, δυστυχώς η κατηγοριοποίηση πάγωσε την τάση και υπήρξαν ακυρώσεις αφού ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί, θα προτιμήσουν άλλο προορισμό πιο ασφαλή και για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όσο αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών για εμβολιασμένους συνεχίζει να καταγράφει εξαιρετική ζήτηση. Για κάποιες ημερομηνίες, όπως η εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου οι κλίνες έχουν εξαντληθεί, αλλά όπως αναφέρεται  από τον ΠΑΣΥΞΕ, καθημερινά γίνονται χιλιάδες κρατήσεις για διαφορετικές περιόδους εντός της προθεσμίας του σχεδίου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση