ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξήθηκε 8,7 σεντ η βενζίνη από την αρχή του χρόνου

Παράλληλα η αύξηση της τιμής του λίτρου για το πετρέλαιο κίνησης έφτασε τα 5,5 σεντ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο 8,7 σεντ το λίτρο και στα 5,5 σεντ ανά λίτρο, ανέρχονται οι αυξήσεις που σημειώθηκαν στην βενζίνη 95 οκτανίων και στο ντίζελ αντίστοιχα την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών αναφορικά με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων για τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο μήνας Σεπτέμβριος 2019 χαρακτηρίζεται από μικρές μειώσεις το πρώτο ήμισυ και μέχρι το τέλος του από σημαντικές αυξήσεις τόσο στις λιανικές τιμές της βενζίνης 95, όσο και στο πετρέλαιο κίνησης. Συνυπολογίζοντας τις μειώσεις και τις αυξήσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με το τέλος Αυγούστου του 2019, παρατηρήθηκαν συνολικές αυξήσεις στη βενζίνη 95 1,5 σεντ το λίτρο και στο πετρέλαιο κίνησης αυξήσεις 3,8 σεντ το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα.

Από την αρχή Ιανουαρίου 2019, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η λιανική τιμή για τη βενζίνη 95 αυξήθηκε κατά 8,7 σεντ το λίτρο, η τιμή του πετρελαίου κίνησης αυξήθηκε 5,5 σεντ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης 4,7 σεντ το λίτρο. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, από τις αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης 95 και του πετρελαίου κίνησης, για το Σεπτέμβριο 2019 μόνο, οι καταναλωτές πλήρωσαν συνολικά €54.677 ευρώ σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2019. Για την βενζίνη 95 εξοικονόμησαν €17.344 ευρώ και για το πετρέλαιο κίνησης, €37 333 ευρώ. Πρόσθετα, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2019 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Η μέση τιμή του κατά την 1η Σεπτεμβρίου ήταν 856 ευρώ τα χίλια λίτρα και στο τέλος του μήνα μειώθηκε στα 853 ευρώ τα χίλια λίτρα. Ο λόγος που δεν υπάρχει αισθητή διαφοροποίηση στις τιμές, είναι η ελάχιστη κατανάλωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν ευνοεί την εισαγωγή νέων ποσοτήτων, εξηγά ο Σύνδεσμος. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Σεπτέμβριο ήταν αισθητά πιο χαμηλή από τη μέση τιμή στην Κύπρο.

Σημειώνεται τέλος ότι κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2019, η μέση λιανική τιμή της βενζίνης 95 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους φόρους ήταν 1,412 σεντ το λίτρο και στην Κύπρο 1,183 σεντ. Το πετρέλαιο κίνησης στην Ε.Ε. ήταν 1,325 σεντ το λίτρο και στην Κύπρο 1,223 σεντ. Το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ε.Ε. ήταν 0,804 σεντ και στην Κύπρο 0,851 σεντ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση