ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Κίνδυνος για νέα πτώση της τουρκικής οικονομίας

Έρευνα του CSIS αναφέρει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να βιώσει ύφεση μεγαλύτερης διάρκειας από την κρίση του 2008-2009

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η οικονομία της Τουρκίας κινδυνεύει να σημειώσει νέα πτωτική πορεία μετά από δύο συνεχόμενα τέταρτα ελεύθερης πτώσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με νέα έρευνα του Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Η κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η οικονομία ξεπερνά την ύφεση. Ωστόσο διεθνείς μελέτες έχουν άλλη άποψη. Αυτές οι προβλέψεις μπορεί να αποδειχθούν πρόωρες και αισιόδοξες προειδοποιεί το CSIS, που έχει ως έδρα την Ουάσιγκτον.

«Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να αποδειχθεί σωστή η διαπίστωση της κυβέρνησης ότι η χώρα γλιστράει σε μια «ομαλή προσγείωση» κατά τη διάρκεια του 2019», τονίζει η νέα έκθεση.

«Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό ότι η Τουρκία θα μπορούσε να βιώσει παρατεταμένη ύφεση που θα διαρκέσει περισσότερο από την κρίση του 2008 – 2009», αναφέρεται.

«Αν συνέβαινε αυτό, θα ήταν δύσκολο για την οικονομία να επανέλθει τόσο γρήγορα όσο στο παρελθόν», προειδοποιεί η αμερικανική έκθεση, η οποία πραγματοποιεί ειδική αναφορά στην αναταραχή που επικρατεί στην διεθνή οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,4% σε τριμηνιαία βάση κατά την προηγούμενη περίοδο. Οι οικονομολόγοι χαρακτηρίζουν ως ανησυχητική αυτήν την εξέλιξη.

Η κυβέρνηση προβλέπει βελτίωση της οικονομίας μετά τις εθνικές δημοτικές εκλογές στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s θεωρεί ότι η Τουρκία θα μπορούσε να βιώσει περαιτέρω οικονομική ύφεση στην συνέχεια του έτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X