ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Bloomberg: Μεγαλομέτοχοι της Τρ. Κύπρου βολιδοσκοπούν να πωλήσουν τις μετοχές τους

Συνδυαστικά, CarVal και Caius σκέφτονται να δώσουν 15% της BOC, με πιθανό αγοραστή την Alpha Bank

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Δυο μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, οι CarVal Investors και Caius Capital που έχουν συνδυαστικά 15% των μετοχών της Τράπεζας, βολιδοσκοπούν για να πωλήσουν το μερίδιο τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, έχουν ορίσει σύμβουλο οι δυο μεγαλομέτοχοι για να εξερευνήσει την πιθανότητα να πωλήσει τις μετοχές τους ως «πακέτο».

Οι πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου θέλουν μάλιστα ένας εκ των πιθανών αγοραστών να είναι η μεγάλη τράπεζα της Ελλάδας, Alpha Bank.

Οι μετοχές των δυο φτάνουν τα 232 εκατομμύρια λίρες, η αλλιώς 358 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως, πριν περίπου 1-2 χρόνια υπήρχαν φήμες για συζητήσεις μεταξύ του ομίλου Alpha Bank και Τράπεζας Κύπρου, οι οποίες ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως, η χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας Κύπρου κινείται πλέον στο 1,8 δις. ευρώ και η μετοχή της τυγχάνει διαπραγμάτευσης στο 4,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η θέση της Alpha Bank

Ανώτατες πηγές της Alpha Bank που επικοινώνησαν με την «Κ» για να σχολιάσουν τις πληροφορίες του Πρακτορείου, τόνισαν πως, η Τράπεζα δεν έχει εισέλθει σε καμίας μορφής διαπραγμάτευση με μετόχους της Τράπεζας Κύπρου για αγορά μετοχών της BOC.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση