ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Bloomberg: Ο Ελον Μασκ ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο

Η άνοδος των μετοχών της Tesla οδήγησε στην επιστροφή του ιδιοκτήτη της στην κορυφή

Ο Ελον Μασκ ανέκτησε τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού έχασε για λίγο τον τίτλο από τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ο πλούτος του κ. Μασκ έχει ενισχυθεί από μια αύξηση σχεδόν 70% της τιμής της μετοχής της Tesla Inc φέτος. Αυξάνεται περίπου 100% από το ενδοημερήσιο χαμηλό του στις 6 Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές στοιχίζονται ξανά πίσω από μετοχές με μεγαλύτερο ρίσκο ανάπτυξης, εν μέσω ενδείξεων οικονομικής ισχύος και βραδύτερου ρυθμού αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από τη μεγαλύτερη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα μετά τη μείωση των τιμών σε πολλά μοντέλα.

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν 5,5% στα 207,63 δολάρια στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, ενισχύοντας την καθαρή περιουσία του Μασκ στα 187,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Αυτό υπερβαίνει την προσωπική περιουσία των 185,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων του κ. Αρνό, του 73χρονου Γάλλου μεγιστάνα που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών ειδών πολυτελείας LVMH.

Ο κ. Μασκ, 51 ετών, μπήκε στο 2023 με περιουσία 137 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας καταστεί ο πρώτος άνθρωπος που έχασε 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του και αυξάνοντας την προοπτική ότι μπορεί να δυσκολευτεί να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του ως το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο. Εκτοπίστηκε στην κορυφή του δείκτη πλούτου του Bloomberg για περισσότερο από δύο μήνες μετά από μια απότομη πτώση στην Tesla, όπου είναι διευθύνων σύμβουλος.

Οι επενδυτές της Tesla ανησυχούσαν ότι ο κ. Μασκ αφιέρωνε πάρα πολύ την προσοχή του στο Twitter, το οποίο απέκτησε τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων του αντιμετώπιζε έντονο ανταγωνισμό σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο Τομ Ναράγιαν, αναλυτής της RBC Capital Markets, σε έκθεσή του, οι μειώσεις των τιμών της Tesla έχουν τονώσει τη ζήτηση για οχήματα και η εταιρεία είναι στη θέση του οδηγού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το προϊόν της Tesla ακόμη και εν όψει του μεγαλύτερου ανταγωνισμού για τα ηλεκτρικά οχήματα», έγραψε ο κ. Ναράγιαν.

Πηγή: Bloomerg

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση