ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βουλή: Στόχος η εξέταση όλου του προϋπολογισμού 2021 μέχρι 30 Νοεμβρίου

Στη διαδικασία επανακαθορισμού των ημερομηνιών της εξέτασης των προϋπολογισμών των Υπουργείων και οργανισμών οι οποίες έχουν ακυρωθεί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στόχος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής είναι να παραμείνει εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει και το οποίο είναι η ολοκλήρωση της εξέτασης όλου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, παρά την αναστάτωση που υπήρξε στις εργασίες της Επιτροπής λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

«Υπήρξε μια αναστάτωση στο πρόγραμμα των εργασιών της Επιτροπής Οικονομικών συνεπεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού και βρισκόμαστε στη διαδικασία επανακαθορισμού των ημερομηνιών της εξέτασης των προϋπολογισμών των Υπουργείων και οργανισμών οι οποίες έχουν ακυρωθεί», είπε η κ. Ερωτοκρίτου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών εξέφρασε την άποψη ότι ίσως να χρειαστούν «μία ή δύο ημέρες περισσότερο για να εξεταστούν οι προϋπολογισμοί όμως ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε», όπως είπε, «επανακαθορίζοντας ημερομηνίες με όλους τους εμπλεκόμενους, να παραμείνουμε εντός του χρονοδιαγράμματος».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην ξεφύγουμε από το πρόγραμμα, ενδεχομένως αντί τέλος Νοεμβρίου να ολοκληρωθεί η εξέταση των προϋπολογισμών τις πρώτες ημέρες Δεκεμβρίου», σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη το ενδεχόμενο ενός lockdown που δεν θα επιτρέπει τη φυσική παρουσία των μελών της Επιτροπής στην Βουλή, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι λαμβάνεται υπόψη αυτό το ενδεχόμενο και πρόσθεσε ότι «όπως και στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια του lockdown, η Βουλή κατάφερε να συνεδριάζει διαδικτυακά», με την Ολομέλεια να συνεδριάζει με τον ελάχιστο αριθμό βουλευτών.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι “θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις από την πλευρά της Επιτροπής Οικονομικών έτσι ώστε η ροή να μην διαφοροποιηθεί», προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως η διαδικασία να διαφοροποιηθεί αλλά να μην έχουμε αποτέλεσμα που να μας δημιουργεί πισωγύρισμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση