ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βουτιά στα κρυπτονομίσματα - Τριγμοί στο Bitcoin

Σημειώνεται πως το Bitcoin έκανε ρεκόρ 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο, αλλά είναι πίσω σε σχέση με μετοχές, ομόλογα και χρυσό αυτό το τρίμηνο

Money Review

Συνεχίζεται η βουτιά στα κρυπτονομίσματα μετά τη δεύτερη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση της αγοράς από την αρχή του έτους, αντανακλώντας τη μείωση της ζήτησης για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία (ETF) σε Bitcoin και την αβεβαιότητα σχετικά με τα επόμενα βήματα στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής.

Ο σχετικός δείκτης που παρακολουθεί τα 100 μεγαλύτερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία υποχώρησε περίπου 5% την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας τη χειρότερη πτώση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Bitcoin συγκεκριμένα διολίσθησε κάτω από τα 63.000 δολάρια σήμερα, Δευτέρα, σε χαμηλό τουλάχιστον ενός μήνα, έπειτα από ένα εξαήμερο εκροών στα Bitcoin ETF.

Οι τριγμοί στο κρυπτονόμισμα έρχονται εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με τις προοπτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια από το τρέχον υψηλό δύο δεκαετιών. Για ορισμένους αναλυτές, η πτώση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για την ευρύτερη χαμηλή διάθεση ανάληψης κινδύνου.

Η τρέχουσα δυναμική της αγοράς «χαρακτηρίζεται από χαμηλή μεταβλητότητα, ήπιους όγκους και ζήτηση που δεν εξισορροπείται, όταν οι τιμές αρχίζουν να κινούνται στα όρια του εύρους τους», τόνισε ο David Lawant, επικεφαλής έρευνας στην FalconX.

Οι πτώσεις σε ορισμένους τομείς είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες: το σερί εβδομαδιαίων μειώσεων για το Ether και το Solana είναι το μεγαλύτερο από πέρυσι και το 2022 αντίστοιχα. Αυτό συμβαίνει παρότι οι εταιρείες ετοιμάζονται να λανσάρουν τα πρώτα αμερικανικά ETF που θα επενδύουν απευθείας στο Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Σημειώνεται πως το Bitcoin έκανε ρεκόρ 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο, αλλά είναι πίσω σε σχέση με μετοχές, ομόλογα και χρυσό αυτό το τρίμηνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση