ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρίσκουν λύσεις και προσωπικό στις Πλάτρες

Ξεκινά τον Μάρτιο η πρώτη επαγγελματική τουριστική ακαδημία Τροόδους, Φεβρουάριο του 2023 οι πρώτοι απόφοιτοι

Της Μαρίας Ηρακλέους

Εν μέσω προβληματισμού, συζητήσεων, εισηγήσεων και αναμονής για τις ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας, μια πρωτοβουλία έρχεται από το Δίκτυο Τροόδους και συγκεκριμένα στις Πλάτρες, με την δημιουργία της τουριστικής ακαδημίας, μέσω της οποίας αναμένεται να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής.  Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενός έτους, με τα μαθήματα να ξεκινούν τον προσεχή Μάρτιο στο ξενοδοχείο Forest Park, ενώ εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού και σε δεύτερο ξενοδοχείο στην Κακοπετριά. Στόχος είναι τον Φεβρουάριο του 2023 να είναι έτοιμη η πρώτη φουρνιά εκπαιδευμένου προσωπικού του προγράμματος το οποίο θα μπορεί να εργαστεί στις τουριστικές επιχειρήσεις των Πλατρών.

 Η επαγγελματική ακαδημία τουρισμού είναι μια πρωτοβουλία του Δικτύου Τροόδους σε συνεργασία με το Mesoyios Education Group.

 

Οι ανάγκες σε προσωπικό μόνο για τις τουριστικές επιχειρήσεις των Πλατρών έχουν καταγραφεί και συνολικά ανέρχονται σε 37 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα καταγραμμένα στοιχεία, υπάρχουν ανάγκες για 15 τραπεζοκόμους, 11 καμαριέρες, τρεις barmen, δύο υπάλληλους υποδοχής, επτά βοηθούς μάγειρες και 1 βοηθό ζαχαροπλαστικής. Μιλώντας στην «Κ» ο κοινοτάρχης Πλατρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι η εκπαίδευση του προσωπικού χορηγείται από δέκα επιχειρήσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα εργοδοτήσουν τους απόφοιτους οι οποίοι θα κατέχουν επαγγελματικά διπλώματα για τον τουριστικό τομέα. Το πρόγραμμα προσφέρεται επί του παρόντος στην ελληνική γλώσσα ενώ θα δίνεται προτεραιότητα σε κατοίκους της περιφέρειας Τροόδους. Η επαγγελματική ακαδημία τουρισμού είναι μια πρωτοβουλία του Δικτύου Τροόδους σε συνεργασία με το Mesoyios Education Group και είναι το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ευρύτερου έργου εκπαιδευτικής ανάπτυξης στην περιφέρεια Τροόδους.

Οι στόχοι

Η ίδρυση της Ακαδημίας έχει στόχο καταρχάς, να καλύψει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Τροόδους με νέους εκπαιδευμένους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς επίσης και να αναβαθμίσει το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσης του προσωπικού. Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, θα βοηθήσει ουσιαστικά την ανάπτυξη των Πλατρών, όχι μόνο σε τουριστικό και οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Με υποτροφία

Τα έξοδα της εκπαίδευσης του προσωπικού θα καλυφθούν από τους εργοδότες υπό μορφή υποτροφιών. Οι υποτροφίες «Σπουδάζω και Εργάζομαι» περιλαμβάνουν, δίδακτρα €3,600 (μηνιαίες δόσεις των €300 Χ 12 μήνες), μηνιαίο επίδομα (καθαρός μισθός μείον η μηνιαία δόση διδάκτρων), διαμονή σε διαμερίσματα/κατοικίες των εργοδοτών, διατροφή κατά τη διάρκεια των ωρών πρακτικής άσκησης στις επιχειρήσεις των εργοδοτών και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ΓΕΣΥ). Η Ακαδημία έχει εξασφαλίσει όλες τις άδειες (ΚΕΚ / ΔΕΚ / ΚΑΕΠ) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Σημειώνεται ότι η υλοποίηση των προγραμμάτων θα βασιστεί στο Ελβετικό μοντέλο εκπαίδευσης σε ορεινά ξενοδοχεία και θέρετρα, ενώ το Κολλέγιο Μεσόγειος το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με τα πανεπιστήμια ξενοδοχειακών σπουδών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού SOMMET της Ελβετίας Les Roches και Glion.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση