ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Βύρας: Καμία διαπραγμάτευση με ΥΠΕΣ για Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαψεύδει τις δηλώσεις Καρούσου για συζητήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων, θα τεθεί η τελική θέση του Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Ο κ. Βύρας σχολίαζε δηλώσεις του Δημάρχου Αγίας Νάπας στο ΚΥΠΕ, σύμφωνα με τις οποίες προτίθεται να ζητήσει ενημέρωση από την Ένωση Δήμων για τυχόν συμφωνία με το ΥΠΕΣ σε θέματα που άπτονται της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων είπε ότι «με έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου ο οποίος αφήνει υπονοούμενα πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων διαπραγματεύεται με τον Υπουργό Εσωτερικών για το ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να λάβει υπόψη τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης».

Πρόσθεσε πως «θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά κάτι τέτοιο» και εξήγησε ότι «η πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχε αποκλειστικό θέμα συζήτησης, τις επιπρόσθετες εξουσίες, τις οποίες ζητά να έχουν οι Δήμοι, οι οποίες εξουσίες έχουν συμφωνηθεί σχεδόν όλες ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση. Σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση με τον ΥΠΕΣ δεν έχει συζητηθεί κανένα άλλο θέμα και τα υπόλοιπα θέματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρία».

Ήδη συνέχισε, ο Υπουργός Εσωτερικών «έχει γραπτώς τις θέσεις και αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων με συγκεκριμένο έγγραφο και πάνω σ’ αυτό το έγγραφο ξεκίνησε η συζήτηση μαζί του. Αυτό που είχαμε πει στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, πως δηλαδή όταν θα έχουμε τις τελικές θέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για όλα τα θέματα, περιλαμβανομένων τις συνενώσεις – συγχωνεύσεις και τα δημοψηφίσματα, η τελική θέση του Υπουργού θα πάει για τελική απόφαση από την Ένωση Δήμων σε Γενική Συνέλευση του Σώματος».

Κάποιοι, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων «πρέπει να καταλάβουν ότι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνο οι συγχωνεύσεις – συνενώσεις και πρέπει να σταματήσουν να τορπιλίζουν συνεχώς την διαδικασία της μεταρρύθμισης. Ο τελικός λόγος για τη θέση της Ένωσης Δήμων στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα ληφθεί δημοκρατικότατα όπως έγινε και στην 1η Γενική Συνέλευση, σε 2η τελική Γενική Συνέλευση».

Ανέφερε ακόμα ότι «δεν πρέπει να υποσκάπτεται συνεχώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων γιατί κάποιοι έτσι θεωρούν» και κάλεσε όλους «να ασχολούνται με τα συμφέροντα των Δήμων τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X