ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Credit Suisse: Έκλεισε η εξαγορά της από τη UBS

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι χορηγεί πιστωτική γραμμή μέχρι 100 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στη UBS και την Credit Suisse

ΠΗΓΗ: Reuters

Η Credit Suisse εξαγοράστηκε από τη UBS, ανακοίνωσε την Κυριακή η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι χορηγεί πιστωτική γραμμή μέχρι 100 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στη UBS και την Credit Suisse.

«Σε αυτήν την κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας, η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS επέτρεψε την εξεύρεση λύσης για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την προστασία της ελβετικής οικονομίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα.

«Η καλύτερη λύση για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης»

Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Αλαίν Μπερσέ δήλωσε ότι η εξαγορά είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Αυτή η λύση «δεν είναι μόνο αποφασιστική για την Ελβετία (…) αλλά για την σταθερότητα του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα Financial Times, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι η UBS δεχόταν πιέσεις από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε εντός της ημέρας την εξαγορά της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές τη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση