ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δάνειο 65,5 εκατ. για ανέγερση, βελτίωση και επέκταση σχολικών κτιρίων

Ο δανεισμός αντιπροσωπεύει το 50% της συνολικής εκτιμώμενης δαπάνης 131 εκ, στη βάση προβλέψεων των σχετικών άρθρων του Προϋπολογισμού για τα έτη 2020-2025

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 65,5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΤΑΣΕ) για έργο ανέγερσης βελτίωσης και επέκτασης σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, τo Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΤΑΣΕ) κατά την σημερινή του συνεδρία ενέκρινε δάνειο ύψους €65,5 εκ για την χρηματοδότηση έργου που αφορά την ανέγερση, βελτίωση και επέκταση σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων βαθμίδων της εκπαίδευσης (Προδημοτική, Δημοτική, Μέση και Τεχνική).

Το δάνειο αντιπροσωπεύει το 50% της συνολικής εκτιμώμενης δαπάνης €131εκ, στη βάση προβλέψεων των σχετικών άρθρων του Προϋπολογισμού για τα έτη 2020-2025. Το υπόλοιπο 50% αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είτε εξ’ ολοκλήρου, ή /και με κρατική συνεισφορά. Αρμόδια αρχή για το έργο είναι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Αυτή είναι το τρίτο δάνειο που χορηγείται από την Τράπεζα αναφορικά με ανεγέρσεις, βελτιώσεις, και επεκτάσεις σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα προηγούμενα δάνεια ύψους €200 εκ. και €95 εκ. εγκρίθηκαν από την Τράπεζα το 2003 και το 2010 αντίστοιχα. Η εν λόγω χρηματοδότηση στόχο έχει να στηρίξει τους στρατηγικούς στόχους της κυπριακής κυβέρνησης στον τομέα της εκπαίδευσης διασφαλίζοντας τη συνέχεια των συνεχιζόμενων επενδυτικών έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σε προ-πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά επίπεδα.

Οι πιο πάνω στόχοι θα επιτευχθούν μέσω νέων κατασκευών και επέκτασης σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και έργων αποκατάστασης, όπου η υπάρχουσα υποδομή έχει καταστεί ανεπαρκής- ειδικότερα σε σχολεία που απαιτούν επίσης αναβάθμιση της αντισεισμικής και ενεργειακής απόδοσης με παιδαγωγικό επανασχεδιασμό χώρων για αύξηση της λειτουργικότητας και προώθηση της ποιοτικής μάθησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση