ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

DBRS: Οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν βραχυπρόθεσμα δύσκολες

H εξάπλωση του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι δύσκολο να περιοριστεί στους επόμενους μήνες, αναφέρει ο καναδικός οίκος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν βραχυπρόθεσμα δύσκολες, τονίζει ο DBRS Morningstar, υπογραμμίζοντας ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι δύσκολο να περιοριστεί στους επόμενους μήνες, με αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ταυτόχρονα, ο καναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης διαπιστώνει ότι οι κίνδυνοι παρατεταμένης μείωσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης φαίνεται να έχουν μειωθεί, λαμβάνοντας υπόψη, όπως σημειώνει, τις προφανείς επιτυχίες στις δοκιμές εμβολίων.

Κατά συνέπεια, ο DBRS εντοπίζει μειωμένους κινδύνους στην υλοποίηση του δυσμενούς σεναρίου του και προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα πάνω μερικών από τους προβλεπόμενους ρυθμούς ανάπτυξης κρατών για το 2021 και το 2022.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο καναδικός οίκος αναμένει «μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη» της ζήτησης για προσωπικές υπηρεσίες - ιδιαίτερα στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας - να ξεκινήσει το 3ο τρίμηνο του 2021, αλλά συνεχίζει να αναμένει ότι η πλήρης ανάκαμψη θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλα 4 μέχρι 6 τρίμηνα.

«Κατά συνέπεια, βλέπουμε μειωμένους κινδύνους γύρω από το δυσμενές σενάριό μας και προβήκαμε σε κάποιες μέτριες ανοδικές αναθεωρήσεις σε ορισμένους από τους προβλεπόμενους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021 και το 2022», σημειώνει.

Συγκεκριμένα, ο DBRS αναφέρει ότι για πολλές οικονομίες έχει προχωρήσει σε ελαφρά ανοδική προσαρμογή της ανάπτυξης τους τόσο στα μετριοπαθή όσο και στα δυσμενή σενάρια.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον οίκο, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να ολοκληρώσουν το τρέχον έτος με διψήφια μείωση της οικονομικής τους παραγωγής.

Σημειώνει πως η απόδοση της Ισπανίας ήταν ιδιαίτερα εκπληκτική, μετατρέποντας την από μία από τις οικονομίες με την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη την περίοδο που προηγήθηκε της πανδημίας στην χειρότερη περίπτωση από πλευράς επίδοσης σε ό,τι αφορά την παραγωγή.

Αναφέρει επίσης ότι η Γαλλία και η Ιταλία αναμένεται επίσης να είναι μεταξύ των ασθενέστερων επιδόσεων σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του 2020.

«Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη για το 2021 και οι επακόλουθες επιπτώσεις στην απασχόληση εξακολουθούν να υπόκεινται σε καθοδικούς κινδύνους, ειδικά εάν η ανάπτυξη ή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες», τονίζει ο Thomas Torgerson, επικεφαλής του Τμήματος πιστοληπτικών αξιολογήσεων κρατών στον οίκο DBRS Morningstar.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εντείνεται η αντιπαράθεση E.E. - AstraZeneca

«K. Kyriakidou, to oti exete to idio provlima me 2 diaforetikes etereies mallon dixni pos to provlima ...»
G.  |  21:34

Αυτοδιοίκηση στη This is Cyprus

« “Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται συχνά και για τον ίδιο λόγο.” Mark Twain»
Leon  |  14:08

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση