ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Δέκα εταιρείες της Κύπρου στα συστημικά ιδρύματα της ΕΕ

Τράπεζα Κύπρου, Eurobank, Ελληνική και Alpha Bank μέσα στον κατάλογο.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον αναθεωρημένο κατάλογο των άλλων συστημικά σημαντικών ιδρυμάτων (O-SII) του 2018 στην ΕΕ, στον οποίο περιλαμβάνονται συνολικά δέκα εταιρείες με έδρα την Κύπρο, δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ).

Σύμφωνα με την ΕΤΑ, τα ιδρύματα O-SIIs - τα οποία, μαζί με τα Παγκόσμια Συστημικά Σημαντικά Ιδρύματα (G-SII), θεωρούνται συστημικά σημαντικά - έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές σε όλη την Ένωση σύμφωνα με εναρμονισμένα κριτήρια που προβλέπονται από τις Κατευθυντήριες Γραμμές της ΕΑΤ.

Σημειώνει ότι ο κατάλογος αντικατοπτρίζει επίσης τα πρόσθετα κεφαλαιακά αποθέματα που έχουν καθορίσει οι αρμόδιες αρχές για τα O-SIIs.

Όσον αφορά τα ιδρύματα από την Κύπρο, αυτά είναι, σύμφωνα με τον κατάλογο της ΕΑΤ, οι Bank of Cyprus Public Company Ltd, RCB Bank Ltd, Renaissance Securities (Cyprus) Ltd, SIB (Cyprus) Ltd, Alfa Capital Holdings (Cyprus) Ltd, Hellenic Bank Public Company Ltd, BrokerCreditService (Cyprus) Ltd, Eurobank Cyprus Ltd, Etoro (Europe) Ltd και Αlpha Bank Cyprus Ltd.

Το κεφαλαιακό απόθεμα καθορίστηκε στο 2% για την Bank of Cyprus Public Company Ltd, στο 1,5% για τις Hellenic Bank Public Company Ltd, RCB Bank Ltd και Renaissance Securities (Cyprus) Ltd, στο 1% για τις Alfa Capital Holdings (Cyprus) Ltd, SIB (Cyprus) Ltd και BrokerCreditService (Cyprus) Ltd και στο 0,5% για τις Eurobank Cyprus Ltd, Etoro (Europe) Ltd και Αlpha Bank Cyprus Ltd.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X