ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν έρχονται πριν τον Ιούλιο οι Βρετανοί

Νομοθετικές ρυθμίσεις στην Βρετανία λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την έναρξη των ταξιδιών από την χώρα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τον κορωνοϊό στην Βρετανία, οι οποίες προνοούν μεταξύ άλλων ότι όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέχρι τέλος Ιουνίου χωρίς σοβαρό λόγο, θα απειλούνται με πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων λιρών.

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία προκαλεί εκ νέου αλλαγές στο πότε θα ξεκλειδώσει ο τουρισμός από την Βρετανία και κατά συνέπεια προβληματισμό στην τουριστική βιομηχανία και στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες είχε καταγραφεί μια κινητικότητα στις κρατήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων, μετά την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον για άνοιγμα των ταξιδιών μετά τις 17 Μαΐου. Η αύξηση είχε ευνοήσει ιδιαίτερα την Κύπρο ενώ υπήρξε αύξηση των κρατήσεων για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη.

Στην Κύπρο ο ξενοδοχειακός κλάδος περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις στη Βρετανία. Μάλιστα όπως δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο γεν. Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης χαρακτήρισε ως καταστροφικό το σενάριο να μην έρθουν ούτε φέτος τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ενδείξεις μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος στην Κύπρο θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ οι αφίξεις αναμένεται να κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα από τον Ιούλη και μετά, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Όλα αυτά υπό την αίρεση των εξελίξεων και των μέτρων προς αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση