ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν πάει στην Ολομέλεια η πρόταση για πλαφόν στα καύσιμα

Ευθύνες στην Kυβέρνηση επιρρίπτει ο Πασιουρτίδης

ΚΥΠΕ

Ευθύνες στην κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ επιρρίπτει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, λόγω της μη συμπερίληψης στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας την ερχόμενη Πέμπτη, της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για πλαφόν στην τιμή των καυσίμων. Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Πασιουρτίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, ενώ είχε δεσμευθεί ότι θα οδηγούνταν η πρόταση ενώπιον της Ολομέλειας, δέχθηκε πιέσεις και αθέτησε τη δέσμευσή του.

«Με έκπληξη προ ολίγου λάβαμε την ατζέντα της Ολομέλειας της ερχόμενης Πέμπτης και διαπιστώσαμε ότι δε βρίσκεται ενώπιον της ολομέλειας η πρόταση νόμου για το πλαφόν στα καύσιμα», είπε ο Βουλευτής, εξηγώντας ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ σκοπό έχει να προσφέρει ένα εργαλείο στην Υπ. Εμπορίου.

«Φαίνεται ότι κάποιους ενοχλεί τόσο πολύ, που με σαφείς οδηγίες της Kυβέρνησης και του ΔΗΣΥ – και ας αποδείξουν ότι δεν ισχύει αυτό – ενώ δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής ότι θα βρίσκεται στην ατζέντα της Ολομέλειας την προσεχή Πέμπτη, δεν βρίσκεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Πρόεδρος της Επιτροπής είχε δεσμευτεί ότι την Πέμπτη η πρόταση θα ήταν στην Ολομέλεια, κάτι το οποίο ο κ. Πασιουρτίδης είχε ανακοινώσει δημόσια την περασμένη εβδομάδα, ευχαριστώντας τον συνάδελφό του, όμως αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα ο κ. Πασιουρτίδης να επισημαίνει ότι κυβέρνηση και ΔΗΣΥ «προσπαθούν συνέχεια να επιβεβαιώνουν την αλλαγή της έννοιας του «δεσμεύομαι». Είπε, άλλωστε, ότι «ο Πρόεδρος της Επιτροπής, για λόγους που ξέρει ο ίδιος – και ναι, λέω ότι υπάρχουν οδηγίες και ας αποδείξει το αντίθετο – δε στέλνει το θέμα στην Ολομέλεια».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες από πλευράς του κόμματός του για να μπει το θέμα στην Ολομέλεια της Πέμπτης, γιατί, όπως είπε, με αυτό τον τρόπο θα πρέπει κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της ενώπιον της κοινωνίας. «Το κρυφτούλι πρέπει να τελειώσει. Ευθαρσώς πρέπει να βγουν όλοι και να πουν γιατί συμφωνούν ή γιατί διαφωνούν. Το ότι αποφεύγον να οδηγήσουν το θέμα στην Ολομέλεια, δείχνει ότι φοβούνται να αντιμετωπίσουν την κοινωνία», δήλωσε. Ανέφερε, δε, ότι οι ενέργειες για αυτό το θέμα απευθύνονται και προς την Πρόεδρο της Βουλής.

«Ζητήσαμε παρέμβαση από την Πρόεδρο της Βουλής, γιατί το θέμα είναι κατεπείγον. Μένουν δύο Ολομέλειες, στις 7 Ιουλίου και στις 14 Ιουλίου. Εάν στις 14 είναι στην ατζέντα και ζητήσει κάποιος αναβολή, τότε αναπόφευκτα η πρόταση πάει για τον Σεπτέμβρη. Δεν αντέχει η κοινωνία ακόμα δύο μήνες συνεχών αυξήσεων, χωρίς να υπάρχει έστω ένα όπλο στα χέρια της Υπουργού, για να το χρησιμοποιήσει όταν το κρίνει σκόπιμο», κατέληξε ο κ. Πασιουρτίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση