ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν πήγε στην Επιτροπή Οικονομικών λόγω καραντίνας ο Ηροδότου

Η τριήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα αρχίσει στις 15 Δεκεμβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναβλήθηκε η σημερινή παρουσία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Κωνσταντίνου Ηροδότου λόγω του γεγονός ότι ο κ. Ηροδότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα παραμείνει σε καραντίνα. Η παρουσία στην Επιτροπή Οικονομικών του Διοικητή της ΚΤ, ο οποίος θα προέβαινε σε μία παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου και των προβλέψεων της ΚΤ για το επόμενο έτος, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Επιτροπή στα πλαίσια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021.

Η τριήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα αρχίσει στις 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα κοινοβουλευτικά κόμμα θα κληθούν να ταχθούν υπέρ ή κατά του προϋπολογισμού.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα με βάση την προκαθορισμένη ατζέντα της, «αφήνοντας πίσω την παρουσίαση του Διοικητή της ΚΤ για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και τις προβλέψεις για το επόμενο έτος».

«Η απουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών αφορά λόγους υγείας και όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει ήδη είναι θετικός στον κορωνοϊό και πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι μόλις είναι σε θέση ο Διοικητής της ΚΤ να είναι παρόν στην Επιτροπή Οικονομικών και τηρώντας πάντοτε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα διευθετηθεί άμεσα η παρουσία του προσπαθώντας να τηρήσουμε, όπως σημείωσε, «το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει αρχικά ότι θα ολοκληρωνόταν η συζήτηση των προϋπολογισμών τις πρώτες ημέρες Δεκεμβρίου».

«Φαίνεται ότι αυτό μπορεί να μην το καταφέρουμε αλλά θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα συζήτησης των προϋπολογισμών 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής», σημείωσε.

Η κ. Ερωτοκρίτου είπε ακόμη πως θα διερευνηθεί επίσης το ενδεχόμενο εάν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του κ. Ηροδότου, να γίνει και διαδικτυακά, προσθέτοντας ότι αυτό είναι κάτι που το έχει ήδη ζητήσει.

«Θα γίνουν όλες οι διευθετήσεις και θα εξαντληθούν όλα τα ενδεχόμενα και εναλλακτικές λύσεις για να παραμείνουμε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει», διαβεβαίωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Σε εκκρεμότητα η συζήτηση των προϋπολογισμών τριών Υπουργείων

Η κ. Ερωτοκρίτου είπε στο ΚΥΠΕ ότι έχουν μείνει σε εκκρεμότητα οι προϋπολογισμοί του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Μεταφορών, η συζήτηση των οποίων αναβλήθηκε λόγω του ότι οι συγκεκριμένοι Υπουργοί έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα, προσθέτοντας ότι υπάρχει περιθώριο να επαναπρογραμματιστεί η συζήτηση τους κατά τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση