ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:47
 

Δεύτερη προσπάθεια για το χαλλούμι στη Μεγάλη Βρετανία

Έχασε την ευκαιρία έφεσης της απόφασης για ακύρωση του εμπορικού σήματος το Υπουργείο Εμπορίου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στις 22 Ιανουαρίου το Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έφεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Μεγάλη Βρετανία. Απόφαση η οποία καθιστά μάλλον απίθανη την ανατροπή της κατάστασης, και μειώνει τις πιθανότητες το Υπουργείο Εμπορίου να ανακτήσει το δικαίωμα εγγραφής πιστοποιούντος εμπορικού σήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι μάλλον το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας έχει χαθεί οριστικά, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του προϊόντος στο θέμα κατοχύρωσης του ως Π.Ο.Π, με τον φάκελο να βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια ενώπιον της Κομισιόν. 

Σε επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εμπορίου αναφέρθηκε ότι όσο αφορά την εξέλιξη της απόφασης του Βρετανικού Δικαστηρίου, η νομική υπηρεσία εξετάζει την λήψη πρόσθετων μέτρων, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του το Υπουργείο έχει υποβάλει νέα αίτηση για εγγραφή Πιστοποιούντος Εμπορικού Σήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από κοινή απόφαση νομικής υπηρεσίας και των εμπλεκόμενων μερών. 

Η αίτηση είχε υποβληθεί από τον Μάϊο και βρίσκεται υπό εξέταση από το UKIPO. Αυτή είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για να επιστρέψει το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού από την εταιρεία John & Pascalis Ltd στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι η μοναδική αγορά στην οποία ιδιωτικές εταιρείες αμφισβητούν την κυπριακή ταυτότητα του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού. Όλες οι περιπτώσεις είναι εις γνώση μας και τυγχάνουν χειρισμού από τα αρμόδια τμήματα, επισημαίνεται σχετικά από το Υπουργείο Εμπορίου.

Την παραίτηση Λακκοτρύπη ζητά το ΔΗΚΟ

Η απόρριψη της αίτησης για έφεση της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων στο εσωτερικό, με το ΔΗΚΟ να στήνει στον τοίχο τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη και να ζητά την παραίτηση ή την παύση του. Να κατανεμηθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις για την τελεσίδικη απώλεια του σήματος του χαλλουμιού, ζητά μέσω ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, ενώ η Συμμαχία Πολιτών προχώρησε με κατάθεση πρότασης νόμου ώστε «να νομοθετηθεί επιτέλους η αστική ευθύνη των υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα για κάθε ζημιά την οποία αυτοί προξενούν εξ υπαιτιότητάς τους είτε στη διοίκηση είτε σε τρίτα πρόσωπα, λόγω πράξεων ή παραλείψεών τους που είναι αποτέλεσμα δόλου ή αμέλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και παράλληλα να καθιερωθεί η ευθύνη του προϊστάμενου τμήματος σε περίπτωση που η πρόκληση αστικού αδικήματος». 

ΣΧΟΛΙΑ

Να φύγουν οι ενεχόμενοι ανίκανοι υπάλληλοι μαζί και ο υπουργός και μετά να γίνει η επόμενη κίνηση!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X