ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Δεύτερη προσπάθεια για το χαλλούμι στη Μεγάλη Βρετανία

Έχασε την ευκαιρία έφεσης της απόφασης για ακύρωση του εμπορικού σήματος το Υπουργείο Εμπορίου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στις 22 Ιανουαρίου το Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έφεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Μεγάλη Βρετανία. Απόφαση η οποία καθιστά μάλλον απίθανη την ανατροπή της κατάστασης, και μειώνει τις πιθανότητες το Υπουργείο Εμπορίου να ανακτήσει το δικαίωμα εγγραφής πιστοποιούντος εμπορικού σήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι μάλλον το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας έχει χαθεί οριστικά, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του προϊόντος στο θέμα κατοχύρωσης του ως Π.Ο.Π, με τον φάκελο να βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια ενώπιον της Κομισιόν. 

Σε επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εμπορίου αναφέρθηκε ότι όσο αφορά την εξέλιξη της απόφασης του Βρετανικού Δικαστηρίου, η νομική υπηρεσία εξετάζει την λήψη πρόσθετων μέτρων, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του το Υπουργείο έχει υποβάλει νέα αίτηση για εγγραφή Πιστοποιούντος Εμπορικού Σήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από κοινή απόφαση νομικής υπηρεσίας και των εμπλεκόμενων μερών. 

Η αίτηση είχε υποβληθεί από τον Μάϊο και βρίσκεται υπό εξέταση από το UKIPO. Αυτή είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για να επιστρέψει το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού από την εταιρεία John & Pascalis Ltd στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι η μοναδική αγορά στην οποία ιδιωτικές εταιρείες αμφισβητούν την κυπριακή ταυτότητα του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού. Όλες οι περιπτώσεις είναι εις γνώση μας και τυγχάνουν χειρισμού από τα αρμόδια τμήματα, επισημαίνεται σχετικά από το Υπουργείο Εμπορίου.

Την παραίτηση Λακκοτρύπη ζητά το ΔΗΚΟ

Η απόρριψη της αίτησης για έφεση της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων στο εσωτερικό, με το ΔΗΚΟ να στήνει στον τοίχο τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη και να ζητά την παραίτηση ή την παύση του. Να κατανεμηθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις για την τελεσίδικη απώλεια του σήματος του χαλλουμιού, ζητά μέσω ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, ενώ η Συμμαχία Πολιτών προχώρησε με κατάθεση πρότασης νόμου ώστε «να νομοθετηθεί επιτέλους η αστική ευθύνη των υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα για κάθε ζημιά την οποία αυτοί προξενούν εξ υπαιτιότητάς τους είτε στη διοίκηση είτε σε τρίτα πρόσωπα, λόγω πράξεων ή παραλείψεών τους που είναι αποτέλεσμα δόλου ή αμέλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και παράλληλα να καθιερωθεί η ευθύνη του προϊστάμενου τμήματος σε περίπτωση που η πρόκληση αστικού αδικήματος». 

ΣΧΟΛΙΑ

Να φύγουν οι ενεχόμενοι ανίκανοι υπάλληλοι μαζί και ο υπουργός και μετά να γίνει η επόμενη κίνηση!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X