ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεύτερο πακέτο οικονομικών μέτρων στα κατεχόμενα 152 εκ ευρώ

Το πακέτο προνοεί, μεταξύ άλλων, ότι θα καταβληθούν εντός ενός μηνός όλα τα οφειλόμενα από το «δημόσιο» στην πραγματική οικονομία και στις επενδύσεις για υποδομές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το δεύτερο πακέτο «κοινωνικής αλληλεγγύης», όπως έχει ονομαστεί, εξαγγέλθηκε χθες βράδυ μετά το «υπουργικό συμβούλιο» και αφορά 1 δισ 144 εκ ΤΛ(περίπου 152 εκ ευρώ) και το ποσό που θα δοθεί για στήριξη της απασχόλησης θα ανέλθει στα 429 εκ ΤΛ (57,2 εκ ευρώ).

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ανακοινώνοντας το πακέτο μαζί με τους «υπουργούς» οικονομικών Ολγκούν Αμτζάογλου και οικονομίας και ενέργειας Χασάν Τάτσοϊ, είπε ότι προτεραιότητες του πακέτου είναι η μείωση της ανεργίας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, η εξισορρόπηση των «δημοσίων» οικονομικών, η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, η μείωση στα κόστη παραγωγικών συντελεστών και αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πακέτο θα προσδώσει δυναμισμό στην οικονομία και θα φέρει ανάπτυξη στον πραγματικό τομέα της οικονομίας και κάποια ανοίγματα για αύξηση της απασχόλησης.

Το πακέτο προνοεί, μεταξύ άλλων, ότι θα καταβληθούν εντός ενός μηνός όλα τα οφειλόμενα από το «δημόσιο» στην πραγματική οικονομία και στις επενδύσεις για υποδομές και θα συνεχίσει και για τον Μάιο η οικονομική στήριξη που δόθηκε τον Απρίλιο στις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές.

Ταυτόχρονα αυξάνεται από το 1 δις ΤΛ στα 1,5 δις ΤΛ το δανειστικό πακέτο για στήριξη των επιτοκίων με το «ταμείο εγγύησης δανείων». Η προθεσμία των δανείων, συμπεριλαμβανομένων και όσων χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, αυξάνεται από τους 15 στους 36 μήνες.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί η «επιτροπή ενωμένης αντίδρασης» που απαρτίζεται από καταστηματάρχες και έμπορους στην περιοχή της Αμμοχώστου πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο στην παλιά κατεχόμενο πόλη.

Οι συμμετέχοντες διαμαρτυρήθηκαν για την οικονομική κατάσταση θεωρώντας ότι η «κυβέρνηση» τους γύρισε την πλάτη. Όπως ανέφεραν, υπάρχουν άνθρωποι που ήδη πεινούν και ζουν με πακέτα τροφίμων ενώ στην εντός των τειχών πόλη η κίνηση στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις είναι μηδενική.

Η ανεργία, είπαν, αυξάνεται αλυσιδωτά ενώ αυξάνονται και τα χρέη σε τράπεζες, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, τα ενοίκια, οι κοινωνικές ασφαλίσεις και άλλα. Διαμαρτύρονται γιατί εδώ και 3 μήνες, όπως είπαν, η «κυβέρνηση» δεν έκανε τίποτα και ούτε «ήρθε να μας δει στο πρόσωπο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση