ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διάλεξη Ινστιτούτου Κύπρου με ομιλητή τον οικονομολόγο Καθ. Jeffrey Sachs

Η εκδήλωση, που έχει καταστεί πλέον θεσμός, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30

Newsroom K

Διάλεξη με τίτλο «Η έννοια της Ευδαιμονίας στον 21ο Αιώνα: Προσβλέποντας στον Αριστοτέλη για νέες λύσεις» και ομιλητή τον παγκοσμίου φήμης οικονομολόγο Καθ. Jeffrey Sachs, διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου, στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς επιστημονικών διαλέξεων “Hubert Curien Memorial Lecture”, που πραγματοποιούνται προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Hubert Curien.

Η εκδήλωση, που έχει καταστεί πλέον θεσμός, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Καινοτόμων Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Κύπρου στην Αθαλάσσα, και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στην ομιλία του ο Καθηγητής Sachs θα συζητήσει τρόπους με τους οποίους η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να γίνει βιώσιμη, ενώ ταυτοχρόνως να είναι και ηθική.

Ο Jeffrey Sachs είναι πρωτοπόρος σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης και ανώτερος σύμβουλος του ΟΗΕ, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ όπου υπηρετεί ως Διευθυντής του Κέντρου για την Αειφόρο Ανάπτυξη και Μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου. Είναι επίσης Διευθυντής του Δικτύου Διαχείρισης Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Επίτροπος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρρες. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν σχετικά με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης και τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Ήταν επίσης Διευθυντής του Ινστιτούτου Γης από το 2002 έως το 2016.

Ο Καθηγητής Sachs τιμήθηκε με το βραβείο Blue Planet 2015, το κορυφαίο παγκόσμιο βραβείο περιβαλλοντικής ηγεσίας, ενώ έχει τιμηθεί κα με πολλά άλλα διεθνή βραβεία. Είναι βραβευμένος συγγραφέας και αρθρογράφος, του οποίου τα άρθρα δημοσιεύονται σε περισσότερες από 100 χώρες. Έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στη λίστα με τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους ηγέτες του περιοδικού Time Magazine. Ονομάστηκε από τους New York Times «ίσως ο σημαντικότερος οικονομολόγος στον κόσμο» και από το Time Magazine «ο πιο γνωστός οικονομολόγος στον κόσμο». Πρόσφατη έρευνα του περιοδικού The Economist κατέταξε τον Καθηγητή Sachs μεταξύ των τριών πιο σημαντικών οικονομολόγων του κόσμου της τελευταίας δεκαετίας.

Πριν από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ο καθηγητής Jeffrey Sachs διετέλεσε για πάνω από είκοσι χρόνια καθηγητής Διεθνούς Εμπορίου στην έδρα Galen L. Stone στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο Καθηγητής Sachs έλαβε τα πτυχία B.A., M.A. και Ph.D. από το Χάρβαρντ.

Η σειρά διαλέξεων εις μνήμη του Hubert Curien καθιερώθηκε από το Ινστιτούτο Κύπρου προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Hubert Curien, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες και πολιτικούς του 20ου αιώνα. Ο καθηγητής Curien υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κύπρου και μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων. Νομπελίστες και διεθνώς αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και επιχειρηματίες που εξειδικεύονται σε θέματα παγκόσμιας σημασίας, διαχρονικά συγκαταλέγονται στους ομιλητές αυτής της σειράς διαλέξεων.

Χορηγός Επικοινωνίας Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X