ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:25
 

Έξω από Τρ. Κύπρου και Ανώτατο οι Αξιόγραφοι και τα Κίτρινα Γιλέκα

Διαμαρτυρία Αξιόγραφων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Σ. Νικολάτου

Newsroom K

Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου βρέθηκαν το μεσημέρι οι κάτοχοι αξιογράφων αλλά και τα νεοσύστατα «Κίτρινα Γιλέκα Κύπρου» ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η διαμαρτυρία γίνεται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό περίπτωσης αξιογράφων μεταξύ της Τράπεζας και της θυγατέρας του Προέδρου του Ανωτάτου δικαστηρίου.

Σε έντονο ύφος, αγανακτισμένοι πολίτες κάλεσαν την ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου να βγει έξω και εκδήλωσαν αίτημα υπέρ της παραίτησης Νικολάτου. Εξαγριωμένοι κάτοχοι αξιογράφων, ανέβηκαν και ταρακούνησαν τη μεταλλική πόρτα της εισόδου της τράπεζας, αποκαλώντας κλέφτες την ηγεσία της.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου κατόχων τραπεζικών αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης, σε δηλώσεις του επανέλαβε την καταπάτηση της αρχής της ισότητας στην περίπτωση του εξώδικου διακανονισμού των συγγενικών προσώπων του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Λίγο αργότερα μετέφεταν τη διαμαρτυρία τους έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου κατόχων τραπεζικών αξιογράφων εισέλθε στο κτίριο για να επιδώσει υπόμνημα. Στο υπόμνημα εκφράζεται η σοβαρή ανησυχία για όσα τεκταίνονται στους νομικούς κύκλους της Κύπρου. Ζητεί από την κυπριακή δικαιοσύνη ίση μεταχείριση όλων των πολιτών. «Οι αγωγές μας να εκδικάζονται κατά προτεραιότητα και οι αποφάσεις να λαμβάνονται το ταχύτερο. Δεν είναι σωστό, αγωγές που κινήθηκαν πριν 5-6 χρόνια να εκκρεμούν ακόμη, και οι πιο πολλές να μην έχουν καν αρχίσει να εκδικάζονται. Διερωτόμαστε πότε καταχωρίστηκαν οι υποθέσεις που διευθετήθηκαν εξωδικαστικώς από την Τράπεζα Κύπρου, και αν ήταν η σειρά τους να εκδικαστούν και να διακανονιστούν», σημειώνεται στο υπόμνημα.

Ο διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν  "Απαιτούμε δικαιοσύνη" και "Φέρτε μας τον Νικολάτο".

Σε αυτή τη χώρα έχουμε καταλύσει τα πάντα

"Σε αυτή τη χώρα, έχουμε καταλύσει τα πάντα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΚΑΛΑ και προσθέτει ότι κάποιοι πολιτειακοί θεσμοί, δυστυχώς, αντί να μεριμνήσουν για να διορθώσουν τα κακώς έχοντα, φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να επιτρέπουν την υπόθαλψη και αναπόφευκτη παρανομία.

Σε ανακοίνωσή του με αποδέκτες όλους τους Πολιτειακούς Θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ΣΥΚΑΛΑ τους καλεί να προστατεύσουν τους πολίτες, διορθώνοντας τα κακώς έχοντα.

"Φυλακίζουμε τους κλέφτες χαλουμιών και αφήνουμε στο απυρόβλητο τους κλέφτες δισεκατομμυρίων, ενώ σε σοβαρότατες περιπτώσεις η πολιτεία ούτε καν ασχολήθηκε για να διαπιστώσει ποιοι είναι οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Προβάλλει ως παράδειγμα "τη μακαρίτισσα Λαϊκή Τράπεζα" και προσθέτει ότι "κατασπαράχθηκαν πολίτες και δεν βρήκαμε έναν ένοχο να τιμωρήσουμε. Ούτε στοιχειώδης έρευνα δεν έγινε. Το τι απέμεινε σε περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής για τους καταθέτες / πιστωτές, κατασπαράχθηκε και αυτό. Έξι χρόνια μετά, πολλοί από εσάς συμφωνούν στην διαπίστωση ότι δεν χρειαζόταν να γίνει κούρεμα καταθέσεων. Έξι χρονιά μετά, ακόμα ψάχνουμε τρόπους, όχι να αποκαταστήσουμε αυτούς που κλέψαμε, αλλά να τους ρίξουμε κοκαλάκια για να σιωπούν".

Πρόσφατα, αναφέρει, το τελευταίο προπύργιο δημοκρατίας, αυτό της απονομής δικαιοσύνης, φαίνεται και αυτό να καταρρέει.

"Το επόμενο στάδιο, με τα πάντα να καταρρέουν γύρω μας, είναι η αυτοδικία. Δηλαδή ο νόμος της ζούγκλας. Αν παρ’ ελπίδα φτάσουμε εκεί, εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα χρειαστείτε κρυψώνες. Ελπίζουμε, σαν πολιτειακοί θεσμοί να ανησυχείτε (κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται, εκτός από φραστικές τοποθετήσεις) και να εργαστείτε προς την κατεύθυνση διόρθωσης και ορθολογισμού. Η εναλλακτική είναι να κλάψουμε επί ερειπίων. Εθνικών, οικονομικών, δημοκρατίας και άλλων" καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρω 2% νόμιμο δάνειο επικοινωνίας selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  21:09

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X