ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έξω από Τρ. Κύπρου και Ανώτατο οι Αξιόγραφοι και τα Κίτρινα Γιλέκα

Διαμαρτυρία Αξιόγραφων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Σ. Νικολάτου

Newsroom K

Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου βρέθηκαν το μεσημέρι οι κάτοχοι αξιογράφων αλλά και τα νεοσύστατα «Κίτρινα Γιλέκα Κύπρου» ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η διαμαρτυρία γίνεται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό περίπτωσης αξιογράφων μεταξύ της Τράπεζας και της θυγατέρας του Προέδρου του Ανωτάτου δικαστηρίου.

Σε έντονο ύφος, αγανακτισμένοι πολίτες κάλεσαν την ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου να βγει έξω και εκδήλωσαν αίτημα υπέρ της παραίτησης Νικολάτου. Εξαγριωμένοι κάτοχοι αξιογράφων, ανέβηκαν και ταρακούνησαν τη μεταλλική πόρτα της εισόδου της τράπεζας, αποκαλώντας κλέφτες την ηγεσία της.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου κατόχων τραπεζικών αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης, σε δηλώσεις του επανέλαβε την καταπάτηση της αρχής της ισότητας στην περίπτωση του εξώδικου διακανονισμού των συγγενικών προσώπων του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Λίγο αργότερα μετέφεταν τη διαμαρτυρία τους έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου κατόχων τραπεζικών αξιογράφων εισέλθε στο κτίριο για να επιδώσει υπόμνημα. Στο υπόμνημα εκφράζεται η σοβαρή ανησυχία για όσα τεκταίνονται στους νομικούς κύκλους της Κύπρου. Ζητεί από την κυπριακή δικαιοσύνη ίση μεταχείριση όλων των πολιτών. «Οι αγωγές μας να εκδικάζονται κατά προτεραιότητα και οι αποφάσεις να λαμβάνονται το ταχύτερο. Δεν είναι σωστό, αγωγές που κινήθηκαν πριν 5-6 χρόνια να εκκρεμούν ακόμη, και οι πιο πολλές να μην έχουν καν αρχίσει να εκδικάζονται. Διερωτόμαστε πότε καταχωρίστηκαν οι υποθέσεις που διευθετήθηκαν εξωδικαστικώς από την Τράπεζα Κύπρου, και αν ήταν η σειρά τους να εκδικαστούν και να διακανονιστούν», σημειώνεται στο υπόμνημα.

Ο διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν  "Απαιτούμε δικαιοσύνη" και "Φέρτε μας τον Νικολάτο".

Σε αυτή τη χώρα έχουμε καταλύσει τα πάντα

"Σε αυτή τη χώρα, έχουμε καταλύσει τα πάντα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΚΑΛΑ και προσθέτει ότι κάποιοι πολιτειακοί θεσμοί, δυστυχώς, αντί να μεριμνήσουν για να διορθώσουν τα κακώς έχοντα, φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να επιτρέπουν την υπόθαλψη και αναπόφευκτη παρανομία.

Σε ανακοίνωσή του με αποδέκτες όλους τους Πολιτειακούς Θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ΣΥΚΑΛΑ τους καλεί να προστατεύσουν τους πολίτες, διορθώνοντας τα κακώς έχοντα.

"Φυλακίζουμε τους κλέφτες χαλουμιών και αφήνουμε στο απυρόβλητο τους κλέφτες δισεκατομμυρίων, ενώ σε σοβαρότατες περιπτώσεις η πολιτεία ούτε καν ασχολήθηκε για να διαπιστώσει ποιοι είναι οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Προβάλλει ως παράδειγμα "τη μακαρίτισσα Λαϊκή Τράπεζα" και προσθέτει ότι "κατασπαράχθηκαν πολίτες και δεν βρήκαμε έναν ένοχο να τιμωρήσουμε. Ούτε στοιχειώδης έρευνα δεν έγινε. Το τι απέμεινε σε περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής για τους καταθέτες / πιστωτές, κατασπαράχθηκε και αυτό. Έξι χρόνια μετά, πολλοί από εσάς συμφωνούν στην διαπίστωση ότι δεν χρειαζόταν να γίνει κούρεμα καταθέσεων. Έξι χρονιά μετά, ακόμα ψάχνουμε τρόπους, όχι να αποκαταστήσουμε αυτούς που κλέψαμε, αλλά να τους ρίξουμε κοκαλάκια για να σιωπούν".

Πρόσφατα, αναφέρει, το τελευταίο προπύργιο δημοκρατίας, αυτό της απονομής δικαιοσύνης, φαίνεται και αυτό να καταρρέει.

"Το επόμενο στάδιο, με τα πάντα να καταρρέουν γύρω μας, είναι η αυτοδικία. Δηλαδή ο νόμος της ζούγκλας. Αν παρ’ ελπίδα φτάσουμε εκεί, εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα χρειαστείτε κρυψώνες. Ελπίζουμε, σαν πολιτειακοί θεσμοί να ανησυχείτε (κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται, εκτός από φραστικές τοποθετήσεις) και να εργαστείτε προς την κατεύθυνση διόρθωσης και ορθολογισμού. Η εναλλακτική είναι να κλάψουμε επί ερειπίων. Εθνικών, οικονομικών, δημοκρατίας και άλλων" καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X