ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διευθυντής ΕΒΕ Πάφου: Ο τουρισμός είναι «λαβωμένος»

Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη εργατικού δυναμικού

ΚΥΠΕ

Η επαρχία Πάφου ως πόλη που δραστηριοποιείται κυρίως στην τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ανέφερε ο Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Μαρίνος Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σημείωσε, πως αν εξαιρέσουμε το τελευταίο διάστημα οπόταν και ξεκίνησαν δειλά, δειλά κάποιες αφίξεις, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι πολύ χαμηλές με τα προβλήματα να μεγεθύνονται.

Δυστυχώς, παρατήρησε, η επιδημιολογική μας εικόνα, δεν μας επέτρεψε να αισιοδοξούμε παρότι άλλα ελπίζαμε. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις αφίξεις από τη Βρετανία που είναι ελάχιστες αλλά και από το Ισραήλ μετά τις τελευταίες εξελίξεις. O τουρισμός μας είναι “λαβωμένος”, συνέχισε, προσθέτοντας πως θα έχουμε κάποιες περιορισμένες αφίξεις τους επόμενους μήνες, χωρίς όμως αυτό, όπως είπε, να ανατρέπει την εικόνα του τουρισμού.

Επιπρόσθετα ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη εργατικού δυναμικού , σημειώνοντας πως είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τους αρμόδιους φορείς και πως γίνονται διαβήματα προκειμένου να διαφανεί πως μπορεί να επιλυθεί αυτό το θέμα.

Δυστυχώς, συνέχισε , δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό να δουλέψει στις βιομηχανίες αυτό το διάστημα και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα αναζήτησης εργατικού δυναμικού, είτε αυτό αφορά ειδικευμένους, είτε ανειδίκευτους.

Είπε ακόμη πως το ΕΒΕ Πάφου διεξάγει μια ευρεία έρευνα για να συγκεντρωθούν στοιχεία. Ακολούθως και μέσω του ΚΕΒΕ, θα ζητηθεί, όπως είπε, μια συνάντηση – σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση