ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διευθυντής ΕΒΕ Πάφου: Σε τροχιά ανάπτυξης η πόλη

Με την ολοκλήρωση των έργων του χρόνου η Πάφος θα είναι πανέτοιμη να δεχτεί τους επισκέπτες της χωρίς την ύπαρξη εργοταξίων, ανέφερε ο κ. Στυλιανού

ΚΥΠΕ

Το έργο της Λεωφόρου Ελλάδος, Γρίβα Διγενή και Νεόφυτου Νικολαΐδη, για το οποίο εργάζονται δύο εργολάβοι και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες θα αλλάξει την εικόνα της Πάφου, σύμφωνα με το Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνο Στυλιανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το έργο θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση του «θα αλλάξει την όψη της πόλης και θα διευκολύνει τα μέγιστα το οδικό δίκτυο».

Πρόσθεσε ακόμη πως σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και του οδικού δικτύου της Κάτω Πάφου, το έργο της Καραβέλας και του σύγχρονου σταθμού αστικών Λεωφορείων στη Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων. Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών συμπλήρωσε, και αν το επιτρέψει η επιδημιολογική μας εικόνα, του χρόνου η Πάφος θα είναι πανέτοιμη να δεχτεί τους επισκέπτες της χωρίς την ύπαρξη εργοταξίων στην τουριστική περιοχή.

Όσον αφορά την πρόοδο του σχεδιασμού του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων – Κόλπου των Κοραλλίων ο κ. Στυλιανού είπε πως για τον συγκεκριμένο δρόμο έχουν ολοκληρωθεί, το Επικαιροποιημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο και οι απαιτούμενες μελέτες (περιβαλλοντική και ηχορύπανσης) και έχει τεθεί ενώπιον του Τμήματος Κυκλοφοριακών μελετών για εξέταση.

Μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω θα ανατεθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε ιδιώτη μελετητή, η εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων, συμπλήρωσε.

Σχετικά με την Μαρίνα της Πάφου ο κ. Στυλιανού είπε πως το ΕΒΕ ασχολείται σχολαστικά με αυτό το έργο. Μετά είπε και την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών θα προχωρήσει η κατακύρωση της προσφοράς με τον επιτυχόντα προσφοροδότη για να ξεκινήσει και η μελέτη που αφορά τη συνδυαστική ανάπτυξη στην περιοχή Πότιμα που αφορά την υποδομή υποδοχής κρουαζιερόπλοιων και την Μαρίνα της Πάφου.

Κατόπιν πληροφόρησης που έτυχε το ΕΒΕ, είπε, μετά από 1- 2 μήνες αναμένεται να ξεκινήσει το έργο του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση