ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημητριάδης: Προσπάθειες μείωσης συνεπειών πανδημίας στη ναυτιλία

«Η ναυτιλία είναι ο κινητήριος μοχλός του εμπορίου και πάνω σε αυτή τη βάση θα πρέπει τη βιομηχανία αυτήν να την αναπτύξουμε και να τη βελτιώσουμε»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, η ναυτιλιακή βιομηχανία γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, η οποία εορτάζεται φέτος την 24η Σεπτεμβρίου, με τον Υφυπουργό Βασίλη Δημητριάδη να δηλώνει πως γίνονται προσπάθειες για εξεύρεση τρόπων «ώστε οι συνέπειες στην κυπριακή ναυτιλία να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνες».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, το Υφυπουργείο οργάνωσε σήμερα αιμοδοσία στα γραφεία του, ενώ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως «η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας είναι ένα ορόσημο κάθε χρόνο, καθώς καλούμε τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί γι αυτήν την παγκόσμια βιομηχανία, η οποία προσφέρει τόσα σε όλους μας». «Η ναυτιλία είναι ο κινητήριος μοχλός του εμπορίου και πάνω σε αυτή τη βάση θα πρέπει τη βιομηχανία αυτήν να την αναπτύξουμε και να τη βελτιώσουμε», είπε και σημείωσε ότι η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε την κυπριακή ναυτιλία.

Μπορεί, πρόσθεσε, η παγκόσμια ναυτιλία να συνέχισε να δραστηριοποιείται και τα πλοία να μεταφέρουν εμπορεύματα και τα απαραίτητα στα νοικοκυριά και στα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, «όμως έχει μειωθεί αρκετά το εύρος εργασιών της, με τις επιπτώσεις να αναμένεται να διαφανούν τους αμέσως επόμενους μήνες». «Εμείς προσπαθούμε σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή βιομηχανία του τόπου, να βρούμε τρόπους ώστε οι συνέπειες να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνες για τον τομέα», συμπλήρωσε.

Στόχος μας, υπογράμμισε, είναι να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής ναυτιλίας και να έχουμε μια ναυτιλία, η οποία θα είναι διαχρονικά πηγή σημαντικής ανάπτυξης στην κυπριακή οικονομία. Υπενθυμίζοντας πως το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι «Βιώσιμη ναυτιλία για έναν βιώσιμο πλανήτη», ο Βασίλης Δημητριάδης είπε ότι «θα πρέπει ν’ αναπτύξουμε τη ναυτιλία κατά τρόπο αειφόρο, για να συμβάλει ο τομέας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για να γίνει αποτελεσματικότερος, για να μπορέσει να προσφέρει αυτά που όλοι αναμένουμε ως πολίτες, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση