ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δυνατότητα αιτήματος αναδιάρθρωσης ΜΕΔ στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών

Tα εγκεκριμένα δάνεια με κεφάλαια του Φορέα ανέρχονται συνολικά στα 19.500 εκ των οποίων 4.330 παρουσιάζουν καθυστερήσεις πέραν των 90 ημερών

ΚΥΠΕ

Τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτημα αναδιάρθρωσης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων τους (ΜΕΔ) για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, έχουν οι δανειολήπτες που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στο Σχέδιο διαχείρισης τερματισμένων/ληγμένων/μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (ΚΦΙΚΒ) Λουκία Ευσταθίου.

Σημείωσε ότι τα εγκεκριμένα δάνεια με κεφάλαια του Φορέα ανέρχονται συνολικά στα 19.500, εκ των οποίων 4.330 παρουσιάζουν καθυστερήσεις πέραν των 90 ημερών ή ποσοστό 22,11% των συνολικών δανείων.

Ωστόσο, σημείωσε ότι στα 4.330 περιλαμβάνονται και 1.600 δάνεια για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση από δανειολήπτες για συμμετοχή στο Σχέδιο διαχείρισης τερματισμένων/ληγμένων/μη εξυπηρετούμενων δανείων και αναμένουν σχετική έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Ευσταθίου είπε ότι παρά το γεγονός ότι έληξε το Σχέδιο διαχείρισης τερματισμένων/ληγμένων/μη εξυπηρετούμενων δανείων που παραχωρήθηκαν με κεφάλαια του Φορέα, τα άτομα που δεν ανταποκριθήκαν για να υποβάλουν αιτήματα αναδιάρθρωσης δανείου μέσω του Σχεδίου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα αναδιάρθρωσης στον Φορέα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτές οι αναδιαρθρώσεις θα εξεταστούν εκτός του Σχεδίου που είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια του ΚΦΙΚΒ ανέφερε ότι όλοι όσοι έχουν ΜΕΔ ή κάποιες καθυστερήσεις δόσεων ή και οικονομικές δυσκολίες, «μπορούν να αποταθούν κοντά μας για να προβούμε σε κάποια διευκόλυνση αποπληρωμής δανείου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Αναφορικά με τις διευκολύνσεις που μπορεί να παραχωρήσει ο ΚΦΙΚΒ, η κ. Ευσταθίου είπε ότι αυτές μπορεί να είναι αύξηση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου που σημαίνει μείωση δόσης ή αύξηση της περιόδου χάριτος και να συνεχίσουν να πληρώνουν μόνο τους τόκους (φοιτητικά δάνεια).

Η κ. Ευσταθίου διευκρίνισε πως πριν καταλήξει ο Φορέας στο είδος της αναδιάρθρωσης συζητεί με τον δανειολήπτη έτσι ώστε με μια αναδιάρθρωση που θα αποφασιστεί να είναι και βιώσιμο το πρόγραμμα και να είναι σε θέση ο δανειολήπτης να τηρήσει τη συμφωνία αναδιάρθρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση