ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ε.Ε.: Ζητεί 4,5 δισ. δολάρια από G20 για προγράμματα διανομής του εμβολίου

Τα ACT-Accelerator και COVAX Facility είναι τα κύρια εργαλεία, ως προς αυτό

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, παρουσίασαν σήμερα τις προτεραιότητες της ΕΕ για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20, προκρίνοντας τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων συνεπειών της κρίσης μέσω συνεχών επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός μελλοντικού εμβολίου και θεραπευτικών προϊόντων, διασφαλίζοντας παράλληλα την προσιτή και δίκαιη πρόσβασή τους για όλους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τους δύο Προέδρους, τα προγράμματα ACT-Accelerator και COVAX Facility είναι τα κύρια εργαλεία, ως προς αυτό. Η ΕΕ θα καλέσει τους ηγέτες της G20 να ανταποκριθούν στις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες τους, παρέχοντας 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από το τέλος του έτους. Η ΕΕ υποστηρίζει τόσο τις ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς και αυτές των αναπτυσσόμενων χωρών και των χωρών με χαμηλό εισόδημα, υποστηρίζοντας την παράταση της αναστολής του χρέους τους έως τα μέσα του 2021 με τη δυνατότητα πρόσθετης παράτασης 6 μηνών μετά.

Η ΕΕ δεσμεύεται να προωθήσει στην G20 μια ανάκαμψη βασισμένη στην πράσινη, χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη, ανθεκτική και ψηφιακή ανάπτυξη εφαρμόζοντας την ατζέντα του 2030 και τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης. Η Σύνοδος Κορυφής θα είναι επίσης μια ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η δέσμευση της ΕΕ στη διεθνή τάξη που βασίζεται στους κανόνες και στο ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο.

Τέλος, η ΕΕ θα υποστηρίξει την ισότητα των φύλων και τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού, και τις συνεχείς προσπάθειες εξάλειψης της παιδικής εργασίας, της καταναγκαστικής εργασίας, της εμπορίας ανθρώπων και της σύγχρονης δουλείας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση