ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΒΕ Αμμοχώστου: Ο εσωτερικός τουρισμός θα αποτελέσει οικονομική ένεση

Ο κ. Παναγιώτου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «φέτος λόγω του κορωνοϊού δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα στον τουρισμό»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο εσωτερικός τουρισμός ενδέχεται να αποτελέσει οικονομική ένεση στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Σωτήρης Παναγιώτου, Διευθυντής και Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιώτου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «φέτος λόγω του κορωνοϊού δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα στον τουρισμό και ουσιαστικά θα καταβληθούν προσπάθειες για να διασωθεί ό,τι μπορεί. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο εξαρτάται από την έλευση τουριστών από διάφορες χώρες και ειδικά τη Βρετανία και τη Ρωσία, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι πολύ δύσκολο να δούμε τις «καλές εποχές» που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «στην Κύπρο μέχρι στιγμής, η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού ελέγχεται απόλυτα. Ωστόσο αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα κρούσματα που ενδεχομένως να υπάρξουν από τη χαλάρωση των μέτρων, την επιστροφή στις δουλειές χιλιάδων ατόμων, το άνοιγμα χιλιάδων καταστημάτων και την επιστροφή των χιλιάδων μαθητών στα σχολεία». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σωτήρης Παναγιώτου είπε ότι σε περίπτωση που κάποια ξενοδοχεία ανοίξουν δεν θα έχουν αρκετή πληρότητα. «Ο εσωτερικός τουρισμός θα αποτελέσει οπωσδήποτε μια οικονομική ένεση τόσο στον ξενοδοχειακό όσο και στον τουριστικό τομέα» είπε και σημείωσε πως «για να κινηθεί καλά η τουριστική βιομηχανία πρέπει να έρθουν τουρίστες από το εξωτερικό».

Αφού ανέφερε ότι «προς το παρόν γίνεται μια διαφημιστική καμπάνια για τουρισμό από και προς την Ελλάδα από την Κύπρο» πρόσθεσε πως «όλα αυτά δεν είναι θεραπεία αλλά ημίμετρα. Όλα φυσικά εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη, αλλά φαίνεται ότι η φετινή τουριστική σεζόν στην Κύπρο έχει χαθεί». Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η τουριστική βιομηχανία θα υποστεί τεράστιες ζημιές και η όλη προσπάθεια εστιάζεται στο να ελαχιστοποιηθούν αυτές οι ζημιές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση