ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΒΕ Πάφου: Προτεραιότητα η συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας

Ο κ. Γιώργος Μάης χαρακτήρισε αβέβαιο το 2021 με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων και συνεπειών που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19 ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Γιώργος Μάης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μάης ανέφερε πως είναι αντιληπτό, ότι οι αρνητικές συνέπειες στην οικονομία έπληξαν όλο σχεδόν το φάσμα των δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα πολύ μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας ακόμα και επιβίωσης, και πάρα πολλοί συμπολίτες μας να παραμένουν άνεργοι.

Επεσήμανε δε, πως ακόμα ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έχει χάσει τις δουλειές του λόγω της αδυναμίας των επιχειρήσεων να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Το πρόβλημα για τις επιχειρήσεις της Επαρχίας Πάφου, φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες Επαρχίες, σημείωσε, λόγω της μεγάλης εξάρτησης από τον τουρισμό και την ανάπτυξη γης, δύο τομέων οι οποίοι έχουν πληγεί σε τεράστιο βαθμό.

Χαρακτήρισε αβέβαιο το 2021 με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, σημειώνοντας πως ο τουρισμός έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, ο κατασκευαστικός τομέας διέρχεται περίοδο ύφεσης άρα εκ των πραγμάτων συμπλήρωσε, πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους αναθέρμανσης της οικονομίας.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μάης σημείωσε πως η Κύπρος παρά την κρίση και την διεθνή δυσφήμιση που έχει δεχθεί η χώρα, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ελκυστική για ξένες επενδύσεις και αυτά τα πλεονεκτήματα πρέπει αυτή τη στιγμή να προβληθούν εντονότερα. Πιστεύω, είπε, ότι το κράτος πρέπει να επαναφέρει ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα και μάλλον αυτό θα πράξει.

Επεσήμανε ωστόσο πως η φιλοσοφία του νέου επενδυτικού προγράμματος αναμένεται να είναι διαφορετική από την φιλοσοφία του τερματισθέντος προγράμματος. Παράλληλα, ως άμεση αντίδραση, θα μπορούσε να επαναπροωθήσει το πρόγραμμα για έκδοση άδειας μόνιμης παραμονής σε αγοραστές ακινήτων, αφού πρώτα γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο ισχύον πρόγραμμα, σημείωσε ο κ. Μάης

Πρόσθεσε πως η στρατηγική γεωγραφική μας θέση, το υψηλό επίπεδο επαγγελματικών υπηρεσιών, η προσβασιμότητα, το φορολογικό μας σύστημα και οι υφιστάμενες υποδομές, μαζί με άλλα θετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει η χώρα, μας επιτρέπουν να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένα αξιοσημείωτο μερίδιο των επενδύσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Επενδύσεις, οι οποίες, όπως είπε θα μπορούσαν να προσδώσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες με τη δημιουργία εκπαιδευτικών, ιατρικών και ερευνητικών υποδομών, καθώς και επενδύσεις σε άλλους τομείς που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση