ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ecofin: Προκλήσεις σε τουρισμό και ενέργεια για Κύπρο από Ουκρανικό

Την Κύπρο εκπροσώπησε στο Ecofin ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Παντελή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην περίπτωση της Κύπρου θα αντιμετωπίσουμε κυρίως προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού και της ενέργειας ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ (Ecofin). Στο επίκεντρο των συζητήσεων των εργασιών του Συμβουλίου ήταν οι οικονομικές και δημοσιονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Σε παρέμβαση του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Παντελή που εκπροσώπησε την Κύπρο, εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της Κύπρου προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό. Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, ο Γενικός Διευθυντής αφού αναφέρθηκε στις γενικότερες επιπτώσεις που αναμένεται να έχουν οι κυρώσεις για την οικονομία της ΕΕ, σημείωσε ότι στην περίπτωση της Κύπρου θα αντιμετωπίσουμε κυρίως προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού και της ενέργειας.

Οι ‘27’ επίσης με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισαν τη δημιουργία μηχανισμού συνοριακής προσαρμογής άνθρακα (ΜΣΠΑ) με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διεξήχθη συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την πρόταση για μεταφορά στο Δίκαιο της ΕΕ, της επιτευχθείσας σε επίπεδο ΟΟΣΑ παγκόσμιας συμφωνίας με την οποία οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα υπόκεινται σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%.

Τη Δευτέρα, ο κ. Παντελή συμμετείχε στις εργασίες του Eurogroup το οποίο απασχόλησε η οικονομική κατάσταση και ο συντονισμός της δημοσιονομικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ, υπό το φως και του πολέμου στην Ουκρανία. Διεξήχθη, επίσης συζήτηση για την Τραπεζική Ένωση καθώς και για την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση