ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγγυήσεις και άμεσο δανεισμό μικρότερης εμβέλειας, προκρίνει ο ΣΠΠΚ

Ένας μικρότερος κρατικός δανεισμός θα δώσει την αναγκαία ανάσα προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τους επόμενους μήνες,

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κυβέρνηση και κόμματα πρέπει να εξετάσουν την πιθανότητα της παράλληλης και ταυτόχρονης εφαρμογής των κρατικών εγγυήσεων και του άμεσου κρατικού δανεισμού σε μικρότερη εμβέλεια, θεωρεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.

«Με την άμεση και ταυτόχρονη εφαρμογή και των δύο μέτρων, διατηρούμε την αναγκαία ευελιξία που θα χρειαστούμε τους επόμενους μήνες χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα δημόσια ταμεία», υποστηρίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος.

«Ένας μικρότερος κρατικός δανεισμός θα δώσει την αναγκαία ανάσα προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τους επόμενους μήνες, ενώ η ταυτόχρονη παροχή των κρατικών εγγυήσεων σε μικρότερο ποσό από τα €2 δισ που είναι η σημερινή πρόθεση του κράτους, θα επιβάλει την παροχή ρευστότητας από τα πιστωτικά ιδρύματα προς τις επιχειρήσεις με πολύ ευνοϊκούς όρους, διασφαλίζοντας ότι και τα πιστωτικά ιδρύματα θα έχουν συνεισφορά και κάλυψη ζημιάς κατά 30% στην προσπάθεια αυτή» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η ταυτόχρονη εφαρμογή των δύο μέτρων, εκτός από το ισοζύγιο που θα επιφέρει μεταξύ δημοσιονομικής πολιτικής και παροχής ρευστότητας, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο φιλτραρίσματος μεταξύ των εντελώς βιώσιμων επιχειρήσεων, που όντως σίγουρες για τη βιωσιμότητα τους θα προστρέξουν για δανεισμό, ενώ οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα αποταθούν για τη λεγόμενη κρατική επιδότηση επιβίωσης.

«Αποτέλεσμα αυτού, και στις δύο περιπτώσεις θα είναι η διατήρηση θέσεων εργασίας και η στήριξη για την επόμενη μέρα. Αν μη τι άλλο, η ίδια η αγορά και πάλι θα μας υποδείξει τον ορθότερο δρόμο, αν φυσικά μπορούμε να αφουγκραστούμε πέραν της δικής μας μικρογραφίας», προσθέτει.

Χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις ως καθοριστικής σημασίας, ο Σύνδεσμος εκφράζει την ελπίδα όπως «οι όποιες αποφάσεις παρθούν, να είναι πρακτικά εφαρμόσιμες, έχοντας ως γνώμονα το κοινό καλό μένοντας μακριά από τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση