ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Διαχείρισης Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα

«Για το 2020 θα δοθούν περίπου 17 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις στους αγρότες», δήλωσε ο Κώστας Καδής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τρίτη, τον προϋπολογισμό του Ταμείου Διαχείρισης Κινδύνων στο Αγροτικό Τομέα, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, σημειώνοντας ότι για το 2020 θα δοθούν περίπου 17 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις.

Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καδής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «μετά το κλείσιμο του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης, όλες οι αποζημιώσεις στους αγρότες μας θα δίνονται μέσα από το Ταμείο Διαχείρισης Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα».

«Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Ταμείου για το 2020 που λαμβάνει υπόψη όλες τις ζημιές μέχρι στιγμής, και του 2019 και του 2020. Με αυτό τον τρόπο υπάρχουν πλέον ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα τα κονδύλια που θα στηρίξουν τον αγροτικό τομέα για τις ζημιές που έχουν επισυμβεί», πρόσθεσε.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε, «ενημερώθηκε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και νέες ζημιές, οπότε και επιπρόσθετη στήριξη, και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει πρόβλημα, είμαστε έτοιμοι να εγκρίνουμε επιπρόσθετους πόρους αν χρειαστεί πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της νομοθεσίας και στο τι προβλέπεται από τους συγκεκριμένους κανονισμούς».

«Το μήνυμα που στέλνω είναι ότι υπάρχει προϋπολογισμός στο Ταμείο και λαμβάνει υπόψη όλες τις ζημιές που έχουν γίνει και όλες τις αποζημιώσεις που θα δοθούν», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι περίπου 17 εκ. ευρώ θα δοθούν για το 2020, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος για τις αποζημιώσεις της 20ετίας ήταν 9 εκ. ευρώ. «Αν χρειαστεί θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Ήδη, δίδονται κάποιες αποζημιώσεις, μεγάλο μέρος θα δοθούν εντός Μαρτίου και αφορούν την περσινή χρονιά και μετά θα πάρουν σειρά οι επόμενες ζημιές».

Ερωτηθείς για την παρουσίαση του σχεδίου για το εθνικό δασικό πάρκο Ακάμα, ο Υπουργός είπε ότι «με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρουσιάσαμε την πρόοδο που έχει επιτελεστεί τον τελευταίο, ένα- ενάμιση χρόνο, και βλέπουμε ότι έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα για τις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί εντός του 2019. Αυτό μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου και πιο κοντά στη λειτουργία του πάρκου στο τέλος του 2022, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση