ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκκληση Πετρίδη για ψήφιση αναστολής δόσεων και κρατικών εγγυήσεων

Τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών λίγο πριν την Ολομέλεια της Βουλής

Newsroom K

Έκκληση του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη για ψήφιση των δύο νομοσχεδίων που θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια που αφορούν την αναστολή της αποπληρωμής δόσεων δανείων στις τράπεζες, αλλά και το νομοσχέδιο για την παραχώρηση δανείων 2 δισ. ευρώ με κυβερνητικές εγγυήσεις, έγινε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Τι αναφέρει στις 4 δημοσιεύσεις του ο Υπουργός Οικονομικών:

1/4. Το ν/σ για αναστολή δόσεων δανείων & τόκων απαιτείται για να σταματήσει η καταβολή δόσεων τους επόμενους 9 μήνες. Η έκκληση μου να ψηφιστεί για να μην πρέπει ο κόσμος να συνεχίσει να καταβάλλει δόσεις και να αυξηθούν & επικίνδυνα τα ΜΕΔ.

2/4. Το 2ο ν/σ αφορά κρατικές εγγυήσεις για Χαμηλότοκα δάνεια σε επιχειρήσεις (όχι στις τράπεζες) που ΔΕΝ θα δίνονταν αυτή την περίοδο. Για να πληρωθούν προμηθευτές, μισθοί κλπ χωρίς να γίνουν χρεοκοπίες και μαζικές απολύσεις την ώρα της κρίσης.

3/4. Στο ν/σ για τις κρατικές εγγυήσεις μπορούν να γίνουν αλλαγές χώρίς να αλλάζει η φιλοσοφία και αυτό προβλέπεται και από το ίδιο το ν/δ. Η κυβέρνηση (όπως όλη η ΕΕ) είναι αδύνατον να στηρίξει το παζάρι μόνο με απευθείας δημοσιονομική στήριξη χωρίς τέτοιο προγραμμα ρευστότητας.

4/4. το ν/σ για τις κρατικές εγγυήσεις προβλέπει επίσης σημαντικό ποσό (250 εκ) για εγγύηση τόκων στους μέχρι σήμερα συνεπείς που στο τέλος της περιόδου θα έχουν πραγματικο πρόβλημα αποπληρωμής των τόκων λόγω της κρίσης πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X