ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΚΤ: Αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης

Ήταν η δεύτερη κατά σειρά αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, που φέρνει το επιτόκιο καταθέσεων στο 2,5% και το επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 3%

Kathimerini.gr

Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Ήταν η δεύτερη κατά σειρά αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, που φέρνει το επιτόκιο καταθέσεων στο 2,5% και το επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 3%, παρότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβραδύνει και η Federal Reserve μείωσε τον ρυθμό των δικών της αυξήσεων επιτοκίων, στις 25 μονάδες βάσης, χθες το βράδυ.

Μάλιστα, η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρά σε μία ασυνήθιστη κίνηση, προαναγγέλλοντας μία ακόμα αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Μάρτιο, και προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η ΕΚΤ θα εξετάσει την πορεία της νομισματικής της πολιτικής.

Η ΕΚΤ δεσμεύτηκε «να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια σημαντικά και σε σταθερό ρυθμό», αφότου προχώρησε σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022, βγάζοντας το κόστος χρήματος από το αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά από το 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση