ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Εκτός κινεζικών δασμών 16 αμερικανικά προϊόντα

Μερικοί αναλυτές εξέλαβαν την εξαίρεση ως φιλική κίνηση από την πλευρά της Κίνας

Newsroom Κ, Αθήνα

Την εξαίρεση 16 κατηγοριών αμερικανικών προϊόντων από την επιβολή αυξημένων δασμών, αλλά όχι και των αγροτικών προϊόντων, ανακοίνωσε χθες η κινεζική κυβέρνηση. Από τις περίπου πέντε χιλιάδες κατηγορίες αμερικανικών προϊόντων με αυξημένους δασμούς, το Πεκίνο εξαιρεί ελάχιστες, όπως ορισμένα αντικαρκινικά φάρμακα, λιπαντικά και κάποια προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές.

Το Πεκίνο είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο πως θα παρουσιάσει πρόγραμμα εξαίρεσης ορισμένων εισαγωγών από τις ΗΠΑ από τους αυξημένους δασμούς, καθώς ενισχύεται η ανησυχία για την αρνητική επίπτωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ στην επιβραδυνόμενη κινεζική οικονομία. Μερικοί αναλυτές εξέλαβαν την εξαίρεση ως φιλική κίνηση από την πλευρά της Κίνας, ωστόσο δεν θεωρούν πως αποτελεί ένδειξη ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο πλησιάζουν σε εμπορική συμφωνία.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ίσως να έχει μεγαλύτερη σημασία το γεγονός πως η Κίνα δεν εξαίρεσε ορισμένα αγροτικά προϊόντα, όπως τη σόγια και το χοιρινό κρέας, από τους αυξημένους δασμούς. Πρόκειται για προϊόντα, μαζί με τα αυτοκίνητα, που παράγονται κατά κύριο λόγο σε αμερικανικές πολιτείες των νότιων και μεσοδυτικών ΗΠΑ, όπου είναι ισχυρή η εκλογική βάση του Αμερικανού προέδρου. Η Κίνα έχει αυξήσει τους δασμούς σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ σε αντίποινα για την αύξηση των αμερικανικών δασμών στο σύνολο σχεδόν των εισαγωγών από την Κίνα. Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, Κινέζοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με Αμερικανούς ομολόγους τους στην Ουάσιγκτον στα μέσα του Σεπτεμβρίου, προετοιμάζοντας τη συνάντηση των επικεφαλής διαπραγματευτών τον Οκτώβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X