ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:21
 

Εκτοξεύθηκαν οι συναλλαγές με κάρτες το πρώτο οκτάμηνο

Τον Αύγουστο, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο έφθασαν τα 421,8 εκατ. ευρώ

Newsroom K

Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου οι συναλλαγές με κάρτες, σύμφωνα με στοιχεία της JCC, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε και τον Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο κατέγραψαν ετήσια αύξηση 17% και διαμορφώθηκαν στα €2,62 δις. Μικρότερη αύξηση 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι σημείωσε η χρήση τοπικών καρτών για αγορές και αναλήψεις στο εξωτερικό που έφθασαν τα €1,25 δις.

Σε ό,τι αφορά την χρήση ξένων καρτών στην Κύπρο για αγορές, παρουσίασαν επίσης μεγάλη ετήσια αύξηση 17% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου και διαμορφώθηκαν στα €843,2 εκ. Μεγάλη αύξηση 15% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι αγορές και αναλήψεις με ξένες κάρτες στην Κύπρο, φθάνοντας τα €1,03 δις.

Τον Αύγουστο, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο έφθασαν τα €421,8 εκ, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018. Οι αγορές και αναλήψεις με χρήση τοπικών καρτών στο εξωτερικό τον Αύγουστο ανήλθαν στα €176,2 εκ., καταγράφοντας ετήσια αύξηση 13%.

Η χρήση ξένων καρτών για αγορές στην Κύπρο κατά τον όγδοο μήνα του έτους αυξήθηκε κατά 12% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στα €148,1 εκ. Η χρήση ξένων καρτών τόσο για αγορές όσο και για αναλήψεις στην Κύπρο παρουσίασε ετήσια αύξηση 12% και ανήλθε στα €175 εκ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση τοπικών καρτών στα κατεχόμενα, οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο σε €2,11 εκ. και μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου σε €14 εκ.

Οι συναλλαγές με τοπικές κάρτες στην Τουρκία διαμορφώθηκαν σε €725,228 τον Αύγουστο και το πρώτο οκτάμηνο του έτους έφθασαν συνολικά τα €4 εκ.

Η χρήση τουρκικών καρτών στην Κύπρο τον Αύγουστο ήταν €1,77 εκ. ενώ μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου €11,4 εκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο παρουσίασε αύξηση η χρήση καρτών για συναλλαγές σε κυβερνητικές υπηρεσίες, υπεραγορές, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εστιατόρια, μπαρ και υπηρεσίες τροφοδοσίας, καθώς και σε ξενοδοχεία. Αντίθετα, μειώθηκαν οι συναλλαγές σε καταστήματα οικιακών ειδών και DIY.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X