ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:52
 

Εκτοξεύθηκαν οι συναλλαγές με κάρτες το πρώτο οκτάμηνο

Τον Αύγουστο, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο έφθασαν τα 421,8 εκατ. ευρώ

Newsroom K

Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου οι συναλλαγές με κάρτες, σύμφωνα με στοιχεία της JCC, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε και τον Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο κατέγραψαν ετήσια αύξηση 17% και διαμορφώθηκαν στα €2,62 δις. Μικρότερη αύξηση 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι σημείωσε η χρήση τοπικών καρτών για αγορές και αναλήψεις στο εξωτερικό που έφθασαν τα €1,25 δις.

Σε ό,τι αφορά την χρήση ξένων καρτών στην Κύπρο για αγορές, παρουσίασαν επίσης μεγάλη ετήσια αύξηση 17% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου και διαμορφώθηκαν στα €843,2 εκ. Μεγάλη αύξηση 15% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι αγορές και αναλήψεις με ξένες κάρτες στην Κύπρο, φθάνοντας τα €1,03 δις.

Τον Αύγουστο, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο έφθασαν τα €421,8 εκ, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018. Οι αγορές και αναλήψεις με χρήση τοπικών καρτών στο εξωτερικό τον Αύγουστο ανήλθαν στα €176,2 εκ., καταγράφοντας ετήσια αύξηση 13%.

Η χρήση ξένων καρτών για αγορές στην Κύπρο κατά τον όγδοο μήνα του έτους αυξήθηκε κατά 12% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στα €148,1 εκ. Η χρήση ξένων καρτών τόσο για αγορές όσο και για αναλήψεις στην Κύπρο παρουσίασε ετήσια αύξηση 12% και ανήλθε στα €175 εκ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση τοπικών καρτών στα κατεχόμενα, οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο σε €2,11 εκ. και μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου σε €14 εκ.

Οι συναλλαγές με τοπικές κάρτες στην Τουρκία διαμορφώθηκαν σε €725,228 τον Αύγουστο και το πρώτο οκτάμηνο του έτους έφθασαν συνολικά τα €4 εκ.

Η χρήση τουρκικών καρτών στην Κύπρο τον Αύγουστο ήταν €1,77 εκ. ενώ μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου €11,4 εκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο παρουσίασε αύξηση η χρήση καρτών για συναλλαγές σε κυβερνητικές υπηρεσίες, υπεραγορές, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εστιατόρια, μπαρ και υπηρεσίες τροφοδοσίας, καθώς και σε ξενοδοχεία. Αντίθετα, μειώθηκαν οι συναλλαγές σε καταστήματα οικιακών ειδών και DIY.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Δημοψήφισμα ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή

«Γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να βασανίζουμε τα παιδιά μας με εξετάσεις; Στα Δημοτικά τις έχουμε σταματήσει ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  12:46

#PoliticsBlog Οι χρυσές συμβουλές των χρυσών συμβούλων και ο τραυματισμός Γεάδη

«Πληρώνουμε 103 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για 2 μόνο συμβούλους του κ.Χριστοδουλίδη. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ...»
Rikkos  |  12:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X