ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΚΥΣΥ: Ζητά άμεση συνάντηση με Υπ. Υγείας και ΟΑΥ

Η Κυβέρνηση και ο ΟΚΥπΥ οφείλουν να ελέγξουν τη διαδικασία εκσυγχρονισμού και αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αναφέρει η ΕΚΥΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ΓεΣΥ σε ό,τι αφορά το κόστος των φαρμάκων ασχολήθηκαν τα Επαρχιακά Συνέδρια που πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ τον Σεπτέμβριο σε όλες τις επαρχίες με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας στα πλαίσια των δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η ΕΚΥΣΥ εκτιμά ότι το ΓεΣΥ είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας και εκφράζει τη μεγάλη της ικανοποίηση γιατί ύστερα από πολλούς αγώνες των συνταξιούχων και άλλων οργανώσεων εφαρμόστηκε από τον Ιούνιο του 2019.

«Παρά τα προβλήματα και αδυναμίες, το ΓεΣΥ από τα πρώτα του βήματα έδειξε τα πλεονεκτήματα του σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί μέχρι να ξεπεραστούν και επιλυθούν προβλήματα που παρουσιάζονται», αναφέρεται.

Συγκεκριμένα όπως τονίστηκε στα Συνέδρια, οι συνταξιούχοι και άλλες ομάδες ατόμων όπως είναι οι χρόνια ασθενείς, οι αιχμάλωτοι και οι παθόντες συγκρίνοντας το κόστος που είχαν προηγουμένως, ως κάτοχοι της δωρεάν κάρτας νοσηλείας σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, με την εφαρμογή του ΓεΣΥ η πλειοψηφία από αυτούς πληρώνουν περισσότερα. Την ίδια στιγμή αρκετά φάρμακα που είναι απαραίτητα για τους ηλικιωμένους δεν καλύπτονται από το Σύστημα όπως είναι τα αντιγριπικά φάρμακα, το σιρόπι βήχα, τα παυσίπονα, οι φαρμακευτικές αντιφλεγμονώδεις κρέμες, οι βιταμίνες οι οποίες είναι αναγκαίες, ενέσεις ή και χάπια οστεοπόρωσης κ.ά.

Η Κυβέρνηση και ο ΟΚΥπΥ οφείλουν να ελέγξουν τη διαδικασία εκσυγχρονισμού και αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων ούτως ώστε τα δημόσια νοσηλευτήρια να στηριχθού και να είναι ο βασικός πυλώνας παροχής υπηρεσιών εντός του συστήματος, προστίθεται.

Τα Συνέδρια εξουσιοδότησαν την ηγεσία της ΕΚΥΣΥ να συνεχίσει τα διαβήματά της, επιμένοντας να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΑΥ με στόχο την επίλυσή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση