ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:42
 

Ενδιαφέρον από Etihad για την Κύπρο

Επαφές Υφυπουργείου Τουρισμού στη Σαουδική Αραβία και Ντουμπάι

Newsroom K

Στη Σαουδική Αραβία και στο Ντουμπάι μετέβη αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπό τον Υφυπουργό κ. Σάββα Περδίο, από τις 18 – 21 Νοεμβρίου 2019.

Κατά την επίσκεψη της, η αντιπροσωπεία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της συνδεσιμότητας Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με την Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά της χώρας (Saudi Commission for Tourism and National Heritage) ως επίσης και την αξιολόγηση των τουριστικών προοπτικών της αγοράς αυτής.

Σε σχέση με το θέμα της συνδεσιμότητας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες Etihad,Saudia, Flynas και Flydubai (κάποιες από τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ντουμπάι) με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά τη συνάντηση με την Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά της Σαουδικής Αραβίας, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η διεύρυνση της πώλησης κοινών τουριστικών πακέτων, η ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων στην Κύπρο και άλλα.

Τέλος, αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης αγοράς, η αντιπροσωπεία διαπίστωσε ότι πρόκειται για υποσχόμενη πηγή άντλησης τουριστικών ροών, με ψηλό βιοτικό επίπεδο και με νεανικό, σχετικά, πληθυσμό (50% κάτω των 30 ετών).

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των επαφών που έγιναν και τόνισε ότι η αγορά της Σαουδικής Αραβίας παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές, αφού πρόκειται για λαό που εκτιμά τη ζεστή φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά, στοιχεία που παρέχει απλόχερα η χώρα μας. Ταυτόχρονα διατύπωσε την άποψη ότι οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στη Σαουδική Αραβία, ενδεχομένως να δώσουν ώθηση στον τουρισμό, γεγονός που μπορεί να ωφελήσει και την Κύπρο, εάν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο τουριστικό προϊόν μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X