ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενέργειες για τη βιωσιμότητα της Αρχής ζητά η ΑΣΤΕΠΑΗΚ

Περιμένουν να δουν τις ενέργειες των Υπουργών για να πάρουν κι αυτοί κάποιες αποφάσεις

ΚΥΠΕ

Περιμένουν να γίνει κάτι που να ωφελήσει τον καταναλωτή και κατ’ επέκταση τη βιωσιμότητα της Αρχής Ηλεκτρισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Μάριος Κυριάκου, εκπρόσωπος της ΑΣΤΕΠΑΗΚ, μίας εκ των συντεχνιών του Οργανισμού, μετά από συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας, Ενέργειας και Οικονομικών για τα ζητήματα που θέτουν οι υπάλληλοι της Αρχής.

Μετά την περίπου 20λεπτη συνάντηση με τους Υπουργούς, στην παρουσία και της Προέδρου του ΔΣ της ΑΗΚ Δέσποινας Παναγιώτου-Θεοδοσίου, μελών του ΔΣ, και του Γενικού Διευθυντή της Αρχής, Άδωνι Γιασεμίδη, ο κ. Κυριάκου είπε ότι, ως συντεχνία, έθεσαν αυτά που τους προβληματίζουν, με πιο βασικό τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

«Οι Υπουργοί είδαν τα θέματα και μας είπαν να αναμένουμε τις ενέργειές τους, θέσαμε επίσης τα θέματα για το φυσικό αέριο, για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), για την εμπλοκή μας» το οποίο ως υπαλλήλους τους απασχολεί, όπως είπε, γιατί αφορά τη βιωσιμότητα του Οργανισμού και κατ’ επέκταση το όφελος της κοινωνίας «στην οποία είμαστε κι εμείς καταναλωτές».

Σημείωσε ότι περιμένουν να δουν τις ενέργειες των Υπουργών για να πάρουν κι αυτοί «κάποιες αποφάσεις», προσθέτοντας ότι ήταν «πάντα κάθετα εναντίον του να ταλαιπωρηθεί οποιοσδήποτε καταναλωτής». Περιμένουν να γίνει κάτι να ωφελήσει τον καταναλωτή και κατ’ επέκταση τη βιωσιμότητα της Αρχής Ηλεκτρισμού, είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση των εκπροσώπων των άλλων συντεχνιών για την παρουσία τους στη συνάντηση, ο κ. Κυριάκου είπε ότι «ίσως κάποιοι να θέλουν να πουν κάτι το οποίο να μην βγει στο κοινό», ενώ, όλοι γνωρίζουν, όπως είπε, ότι ως συντεχνία, «πάμε πίσω στους συναδέλφους, όχι μόνο στα μέλη μας, σε όλους τους συναδέλφους, και αναφέρουμε το τι ακριβώς συμβαίνει διότι η διαφάνεια είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αντιπροσωπεύει η συντεχνία».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εκπρόσωποι της ΑΣΤΕΠΑΗΚ, είχαν πρώτοι συνάντηση με τους Υπουργούς στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς οι εκπρόσωποι των άλλων τεσσάρων συντεχνιών των εργαζομένων του Οργανισμού, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΣΥΒΑΗΚ, και ΣΕΠΑΗΚ αρνήθηκαν να προσέλθουν στην αίθουσα λόγω της παρουσίας της ΑΣΤΕΠΑΗΚ. Είπαν ότι δεν ήταν σύμφωνοι με τη συμμετοχή της ΑΣΤΕΠΑΗΚ στη συνάντηση, καθώς, όπως ανέφεραν, διαφώνησε με τις τοποθετήσεις των τεσσάρων, ενώ δεν συμμετείχε στα μέτρα που είχαν ληφθεί από τους υπόλοιπους.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συντεχνιών προσήλθαν στην αίθουσα μετά την αποχώρηση της ΑΣΤΕΠΑΗΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση