ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επ. Εσωτερικών - Συζήτησε την εξαίρεση άδειας για φωτοβολταϊκά σε κτήματα

Ο Νίκος Σύκας, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί η ευχέρεια στους γεωργούς να μειώσουν το κόστος παραγωγής

ΚΥΠΕ

Την εξαίρεση από την υποχρέωση έκδοσης άδειας οικοδομής στις περιπτώσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων επί γεωργικών τεμαχίων για σκοπούς τροφοδότησης υδραντλιών για ιδία χρήση συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, η οποία συνήλθε την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Νίκος Σύκας, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί η ευχέρεια στους γεωργούς να μειώσουν το κόστος παραγωγής, το οποίο αντανακλάται στον ίδιο τον πολίτη. «Το κόστος του ηλεκτρισμού είναι πασιφανές», σημείωσε.

«Ενώ υπάρχει η απόφαση να μην υπάρχει ανάγκη πολεοδομικής άδειας, προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα, ώστε να μη χρειάζεται η έκδοση άδειας οικοδομής εάν υπάρχει διάτρηση σε γεωργικό κτήμα και ο ιδιοκτήτης προτίθεται να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά», εξήγησε ο κ. Σύκας. «Αυτό συνεπάγεται μια χρονοβόρο διαδικασία που άπτεται άλλων δαιδαλωδών παρεμφερών νομοθεσιών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας τη βούλησή του για απλοποίηση των διαδικασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση