ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:09
 

Επ. Γεωργίας: Συζήτηση για τις νέες ρυθμίσεις στο σχέδιο γεωργικής ασφάλισης

«Οι ρυθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων την προκαταβολή και αυτή να καταβάλλεται σε συγκεκριμένο διάστημα τριών ή τεσσάρων μηνών», είπε ο κ. Καυκαλιάς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε ερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα συζητηθούν νέες ρυθμίσεις, προς υιοθέτηση, στο σχέδιο γεωργικής ασφάλισης για καταβολή αποζημιώσεων και προκαταβολής σε δικαιούχους γεωργούς, λόγω ζημιών από ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Καυκαλιάς δήλωσε μετά τη συνεδρίαση, η οποία συνέχισε τη συζήτηση για την ανάγκη στήριξης των πληγέντων και λήψης προληπτικών μέτρων και επιδότησης των γεωργών, ότι αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα, και από την κατάθεση στοιχείων σήμερα, πως το νέο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων για τις γεωργικές δραστηριότητες είναι απαραίτητο και ευτυχώς που υπάρχει.

Τα προηγούμενα χρόνια, είπε, είχαν κατατεθεί σχέδια για διάλυση του θεσμού και παράδοση του τομέα της γεωργικής ασφάλισης στους ιδιώτες και ευτυχώς, ανέφερε, που αποτράπηκαν και τώρα συζητάμε για αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καυκαλιά, οι καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων οφείλονται είτε στην μεταβατική περίοδο από το προηγούμενο στο νέο σύστημα, είτε στην μη επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών, είτε στο ότι τα λογισμικά δεν είναι έτοιμα. Αλλά τόνισε, το τίμημα δεν πρέπει να το πληρώνουν οι γεωργοί, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις διεκδικούν αποζημιώσεις για ζημιές του 2018.

Ο κ. Καυκαλιάς ανέφερε πως οι ρυθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων την προκαταβολή και αυτή να καταβάλλεται σε συγκεκριμένο διάστημα τριών ή τεσσάρων μηνών και την προθεσμία για καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων.

Αυτές οι ρυθμίσεις, είπε, θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά είπε ότι επιτεύχθηκαν καταβολές αποζημιώσεων σε δικαιούχους από ακραία καιρικά φαινόμενα και εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Ανέφερε ότι εντός του 2020 η Κυβέρνηση θα πρέπει, με βάση τις εκτιμήσεις, να καταβάλει ποσό γύρω στα 17 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον κ. Κουλλά συζητούνται νέες ρυθμίσεις ώστε εντός ευλόγου διαστήματος τεσσάρων περίπου μηνών να καταβάλλεται προκαταβολή και το αργότερο εντός 12 μηνών να καταβάλλεται και το υπόλοιπο ποσό αφού πρώτα εκτιμηθούν με ακρίβεια οι ζημιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X