ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Οικονομικών: Συζήτηση για αποδέσμευση 665 χιλ. για την Αστυνομία

Για την Ασφάλιση πλωτών και πτητικών μέσων της Δύναμης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών καλείται στη συνεδρία δια τηλεδιάσκεψης που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, να αποδεσμεύσει, μεταξύ άλλων, κονδύλι 665.000 ευρώ για την ασφάλιση πλωτών και πτητικών μέσων της Αστυνομίας.

Όπως διευκρινίζεται στο αίτημα για αποδέσμευση και τη σχετική επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών, το ποσό 551.000 ευρώ αφορά τη πλήρη ασφάλιση για τα τέσσερα ελικόπτερα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (MAEΠ), τα δύο Augusta Westland και τα δύο Bell. Η υφιστάμενη σύμβαση ασφάλισης λήγει στις 30 Ιουλίου.

Επίσης, ποσό 114.000 ευρώ αφορά την ασφάλιση των σκαφών και ακάτων της λιμενικής αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων και των δύο νέων φουσκωτών σκαφών, κατηγορίας Γ’ και του σκάφους Κανάρης της MAEΠ. Η υφιστάμενη σύμβαση ασφάλισης λήγει στις 7 Ιουνίου.

Περαιτέρω ζητείται να αποδεσμευτεί κονδύλι 30.000 ευρώ που αφορά την αγορά υπηρεσιών για διορισμό ιδιώτη δικηγόρου ή και νομικού συμβούλου για την εκδίκαση 100 πειθαρχικών υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον της Αρχής Αδειών, κονδύλι 5.000 ευρώ για αγορά υπηρεσιών από προσοντούχο άτομο, το οποίο θα παρακολουθεί την εφαρμογή των όρων της περιβαλλοντικής γνωμάτευσης κατά την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας Παραλιμνίου για τους μήνες Σεπτέμβρη μέχρι Δεκέμβρη του 2020.

Τέλος, ζητείται η αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 64.250 ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών για πέντε συμβόλαια αγοράς νομικών υπηρεσιών με ειδικότητα τους ομοσπονδιακούς νόμους που συνήφθησαν από το γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας από τον Σεπτέμβρη του 2015 το 2016 και τον Μάη του 2017.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X