ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επενδυτικές ευκαιρίες για Παγκόσμιους Επενδυτές στην Ινδία

Στόχος του προγράμματος «Αυτοδύναμη Ινδία», η οικονομική εξύψωση της χώρας

Kathimerini.gr

Η κυβέρνηση της Ινδίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Atmanirbhar Bharat» (Αυτοδύναμη Ινδία) υιοθετεί μια σειρά νέων μέτρων - οικονομικών ελαφρύνσεων, με στόχο την προσέγγιση ξένου κεφαλαίου - επενδυτών και κατ' επέκταση την εξύψωσή της σε οικονομικό επίκεντρο. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις σχετικές μεταρρυθμίσεις.

 

Αύξηση ΑΞΕ (Άμεσων Ξένων Επενδύσεων) στον Ασφαλιστικό Τομέα

Η Κυβέρνηση πρότεινε να τροποποιήσει τον Νόμο περί Ασφαλίσεων, του 1938 για να αυξήσει το επιτρεπόμενο όριο ΑΞΕ από 49% σε 74% και να επιτρέψει την ξένη ιδιοκτησία και τον έλεγχο με εγγυήσεις.

Λιμάνια & Ναυτιλία

 • Η διαχείριση των επιχειρησιακών υπηρεσιών 7 έργων αξίας άνω των 274,29 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που σχετίζονται με τα μεγάλα λιμάνια με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα προσφερθεί το 2021-22.
 • Η Ινδία έχει θεσπίσει τον Νόμο Περί Ανακύκλωσης Πλοίων, το 2019 και προσχώρησε στη Διεθνή Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ. Περισσότερες προσπάθειες θα καταβληθούν ώστε να φέρουν περισσότερα πλοία στην Ινδία από την Ευρώπη και την Ιαπωνία.
 • Στόχος να διπλασιαστεί η Ικανότητα Ανακύκλωσης από 4,5 εκατομμύρια LDT (LightDisplacementTonne) σε 9 εκατομμύρια LDT έως το 2024.

Πρόταση ενός χάρτη επενδυτών ως δικαίωμα όλων των χρηματοπιστωτικών επενδυτών σε όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Αποεπένδυση και Στρατηγική Πώληση

Οι συναλλαγές Αποεπενδύσεων σε σχέση με τις BPCL (Bharat Petroleum Corporation Ltd.), Air India, Shipping Corporation of India, IDBI Bank, BEML (Bharat Earth Movers Ltd.), Pawan Hans, Neelachallspat Nigam Limited, μεταξύ άλλων, θα ολοκληρωθούν το 2021-22. Το ποσό των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ έχει διατεθεί ως έσοδα από αποεπενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ΒΕ 2021-22.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ κυβέρνηση, ΜΕΓΙΣΤΗ διακυβέρνηση

(Για NRI-μη κάτοικους Ινδούς και ξένους επενδυτές)

 • Χαλάρωση σε NRIs – Κανόνες που πρέπει να κοινοποιούνται ώστε να εξαλείφονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι NRI σχετικά με τους συνταξιοδοτικούς τους λογαριασμούς στο εξωτερικό
 • Για την προσέλκυση Ξένων Επενδύσεων στον τομέα των Υποδομών, τα Ταμεία Χρέους Υποδομών θα καταστούν επιλέξιμα ώστε να συγκεντρώσουν κεφάλαια εκδίδοντας Ομόλογα Μηδενικού Κουπονιού. Χαλάρωση ορισμένων προϋποθέσεων σχετικά με την απαγόρευση ιδιωτικής χρηματοδότησης, τον περιορισμό των εμπορικών δραστηριοτήτων και τις άμεσες επενδύσεις.
 • Για τον Εξορθολογισμό των Διαδικασιών και την Διευκόλυνση της Συμμόρφωσης – Πρωτοβουλία TruantCustom, Απρόσωπες, Χωρίς Χαρτί και Ανέπαφες τελωνειακές διαδικασίες. Νέα διαδικασία για τη διαχείριση των Κανόνων Προέλευσης.
 • Φορολογικές απαλλαγές / κίνητρα στην IFSC (Διεθνές Κέντρο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών) στο GIFT City (Gujarat International Finance Tec-City, το Gujarat είναι παγκόσμιος χρηματοοικονομικός & Πληροφοριακός-IT κόμβος)
 • Χαλαρωτικά μέτρα περί Mερίσματος:
 • Πληρωμή μερισμάτων σε REIT (Επενδυτικά Κεφάλαια σε Ακίνητα) / InvIT (Επενδυτικά Κεφάλαια σε Υποδομές) απαλλαγμένα από TDS (Φόρος που αφαιρείται στην Πηγή).
 • Προκαταβολή φορολογικής υποχρέωσης επί των μερισμάτων μόνο μετά από δήλωση / πληρωμή μερίσματος.
 • Μείωση του φόρου επί των εισόδων από μερίσματα με χαμηλότερο συντελεστή συνθήκης για Επενδυτές Ξένου Χαρτοφυλακίου.

Όραμα για μια Αυτάρκη και Αυτοδύναμη Ινδία

Ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε ένα όραμα για την υλοποίηση του Atmanirbhar Bharat ή «Αυτοδύναμη Ινδία» μέσω 6 βασικών πυλώνων:

 • Υγεία και Ευεξία
 • Φυσικό και Χρηματοοικονομικό Κεφάλαιο και Υποδομές
 • Συμμετοχική Ανάπτυξη για μια Φιλόδοξη Ινδία
 • Αναζωογόνηση του Aνθρώπινου Kεφαλαίου
 • Καινοτομία και Έρευνα και Ανάπτυξη
 • Ελάχιστη Κυβέρνηση και Μέγιστη Διακυβέρνηση

Με τις μεταρρυθμίσεις σε κάθε έναν από τους πυλώνες, το Atmanirbhar Bharat αναμένεται να ανυψώσει την Ινδία στο οικονομικό επίκεντρο του κόσμου. Οι αναμενόμενες επιπτώσεις περιλαμβάνουν την Καλή Διακυβέρνηση, τη Μεγαλύτερη Δημόσια Υγεία, τη Ενδυνάμωση Γυναικών, την Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς και τον Διπλασιασμό του Εισοδήματος των Γεωργών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση