ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έπεσαν οι υπογραφές για βελτίωση του δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών

ΚΥΠΕ

Υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση για την πρώτη φάση του έργου βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, συνολικού μήκους 13,4 km με συνολική διάρκεια υλοποίησης του έργου 14 μήνες και προϋπολογισμό €6.295.000,00 πλέον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, το έργο περιλαμβάνει το δρόμο Άσπρος Ποταμός-Τοξεύτρα-Λάρα, συνολικού μήκους 6,6 km, που ξεκινά από την ομώνυμη περιοχή του Άσπρου Ποταμού στον Δήμο Πέγειας και φθάνει μέχρι την περιοχή της Λάρας στην Κοινότητα Ίννειας.

Περιλαμβάνει επίσης τον κυκλικό Λάρας, συνολικού μήκους 2,7 km, που θα ενώνει κυκλικά τις υποδομές του Εθνικού Δασικού Πάρκου στην περιοχή της Λάρας και στον οποίο η διακίνηση θα γίνεται μόνο με όχημα μεταφοράς του Πάρκου και την περιοχή Τοξεύτρα – Άβακας – Λίπατη, συνολικού μήκους 4,1 Km, που οδηγεί στο φαράγγι του Άβακα και στην κοινότητα Πάνω Αρόδες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, την σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και ο Γεώργιος Χρυσοχού, Διευθυντής της Εταιρείας Cyfield Group ως Αναδόχου, για την βελτίωση μέρους του υφιστάμενου κύριου οδικού δικτύου του ΕΔΠ Ακάμα, συνολικού μήκους 13,4 km με συνολική διάρκεια υλοποίησης του έργου 14 μήνες και προϋπολογισμό στα €6.295.000,00 πλέον ΦΠΑ.

Προστίθεται ότι παράλληλα με τη βελτίωση μέρους του υφιστάμενου κύριου οδικού δικτύου, θα ρυθμίσει τη διακίνηση εντός του Πάρκου και θα πάρει τέτοια μέτρα έτσι ώστε να τερματιστεί η διακίνηση εκτός δρόμου.

Η μελέτη της βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου έγινε από την εταιρεία Ευπαλίνος Μελετητική ΕΠΕ στα πλαίσια Σύμβασης με το Τμήμα Δασών και πρωτίστως βασίστηκε στην αρχή της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι κυριότεροι στόχοι, προστίθεται στην ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της εκπόνησης των μελετών ήταν η αποσυμφόρηση των πιέσεων που δέχονται τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της περιοχής από τη μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και η βελτίωση της ασφάλειας των επισκεπτών κατά τις διακινήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση