ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιδότηση Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών - Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν

Σήμερα η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής από βρεφοκομικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο 2022, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας με ικανοποίηση χαιρετίζει το αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 24 Αυγούστου 2022, είχαν υποβάλει αιτήσεις 289 συνολικά βρεφονηπιακοί σταθμοί και νηπιαγωγεία. Σημειώνεται ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων σταθμών και νηπιαγωγείων που λειτουργούν παγκύπρια είναι 349, εξ ου και η υψηλή ανταπόκριση για συμμετοχή στο πρόγραμμα θεωρείται ιδιαίτερα θετική και στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα για επιτυχή εφαρμογή του Σχεδίου.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ανά Επαρχία είναι οι ακόλουθες:

  • 133 στην Λευκωσία
  • 58 στην Λεμεσό
  • 57 στην Λάρνακα
  • 25 στην Πάφο
  • 16 στην Αμμόχωστο

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αίτησης από πλευράς παρόχων έχει οριστεί η 25η Αυγούστου 2022. Οι αιτήσεις από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με μια πολύ φιλική στον χρήστη και απλή διαδικασία μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας ή μέσω του κυβερνητικού πόρταλ gov.cy. Επιπλέον, τονίζεται ότι μόνο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία που θα έχουν υποβάλει αίτηση εντός του χρονοδιαγράμματος και θα έχουν εγκριθεί ως πάροχοι θα μπορούν να εξυπηρετούν τους δικαιούχους γονείς μέσω του Σχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σχέδιο προνοεί την επιδότηση διδάκτρων και σίτισης παιδιών ηλικίας μέχρι 4 ετών, μέσω της απευθείας καταβολής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα ενταχθούν στο Σχέδιο, μέχρι και 80% του ύψους των διδάκτρων, με μέγιστο ποσό που κυμαίνεται από €100 μέχρι και €350 μηνιαίως για κάθε παιδί, βάσει του οικογενειακού εισοδήματος, της ηλικίας του παιδιού, της σύνθεσης της οικογένειας και του ωραρίου φοίτησης.

Σκοπός του Σχεδίου είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση των οικογενειών, με τρόπο που να διασφαλίζεται η πολύπλευρη στήριξη του παιδιού και η εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Με το εν λόγω Σχέδιο, η Κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει τις ευκαιρίες πρόσβασης των παιδιών σε ποιοτική προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, χωρίς αποκλεισμούς, και ταυτόχρονα, να σμικρύνει το χάσμα απασχόλησης μεταξύ των φύλων.

Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κατάλογος με τους παρόχους που θα εγκριθούν για να συμμετάσχουν στο Σχέδιο, καθώς και οδηγίες προς τους γονείς για δήλωση εγγραφής του παιδιού σε συμβεβλημένο βρεφονηπιακό σταθμό/νηπιαγωγείο, θα δοθούν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση