ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιμένουν στην εφαρμογή της νομοθεσίας για χαλλούμι ΠΟΠ οι αιγοπροβατοτρόφοι

Ο Σωτήρης Καδής εξήγησε στη ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ τους λόγους για τους οποίους κατέρχονται σε διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό στις 23 Οκτωβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης με τον ΠτΔ, ώστε να ακούσει τις αντιδράσεις τους σε σχέση με το ΠΟΠ στο χαλλούμι, γεγονός που τους οδηγεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό στις 23 Οκτωβρίου, περιμένουν οι αιγοπροβατοτρόφοι.

Αυτό δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Σωτήρης Καδής, αναφέροντας ότι, πριν τη χθεσινή συνεδρίασή τους στη Χοιροκοιτία, ο Πρόεδρος ζήτησε από τους αιγοπροβατοτρόφους να του αποστείλουν επιστολή, και ακολούθως να τους καθορίσει συνάντηση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι χειροπιαστό επί του παρόντος.

Σε κάθε περίπτωση, οι αιγοπροβατοτρόφοι συναντήθηκαν ως είχαν προγραμματίσει στη Χοιροκοιτία, όπου και αποφάσισαν να προγραμματίσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό στις 23 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα με νομική αρωγή θα αποστείλουν υπόμνημα στην Κομισιόν, εξηγώντας γιατί δεν πρέπει να αποφασιστεί νέα πενταετής παράταση στην εφαρμογή του ΠΟΠ.

Παράλληλα, οι αιγοπροβατοτρόφοι θα δημιουργήσουν μία τύπου Επιτροπή, η οποία θα διενεργεί ελέγχους, καθώς όπως καταγγέλουν, δεν είναι οι ικανοποιητικοί οι ελέγχοι που διενεργεί το κράτος.

Ο κ. Καδής κάλεσε τον υπουργό Γεωργίας, όπως αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντα του, όπως εφαρμόσει τη συγκεκριμένη νομοθεσία που διέπει τα ΠΟΠ προϊόντα και να πάψει να καλύπτει με συγκεκριμένο τρόπο συγκεκριμένες βιομηχανίες.

Πρόσθεσε ότι τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων είναι συγκεκριμένα. Πρώτον θα πρέπει να αυξηθεί η ποσόστωση στο αιγοπρόβειο γάλα από το 20% που είναι τώρα, στο 35% τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου και στο 51% τον Ιούνιο που λήγει το μεταβατικό στάδιο, υποδεικνύοντας ότι με βάση την συμφωνία που είχε γίνει στο ΚΕΒΕ και δεν εφαρμόστηκε ποτέ, οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση