ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Επιπλέον πολιτογραφήσεις στο μικροσκόπιο συμπληρωματική έρευνας

«Θα γίνει έρευνα για αυτές τις περιπτώσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom K

Με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει ότι θα γίνει έρευνα για τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένης και της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «μετά από ενημέρωση, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και ο Υπουργός Εσωτερικών θα ζητήσει και θα γίνει έρευνα σχετικά με τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και για τις οποίες γίνεται λόγος. Πολιτογραφήσεις που είχαν παραχωρηθεί με τους κανονισμούς που ίσχυαν στο παρελθόν προτού εφαρμοστούν οι σημερινοί αυστηρότεροι έλεγχοι και περιορισμοί που ισχύουν με βάση τους κανονισμούς».

Πρόσθεσε δε πως «θα γίνει έρευνα για αυτές τις περιπτώσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένης και της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται».

Ερωτηθείς από ποιο έτος και πίσω θα γίνει η έρευνα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι κανονισμοί, είναι γνωστό, είχαν αλλάξει σε δύο φάσεις και τελικά τον Φεβρουάριο φέτος είχαν ληφθεί αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Είναι γνωστό, πλέον, ότι για να υποβληθεί αίτηση απαιτείται ο αιτητής να είναι κάτοχος βίζας Σιένγκεν. Απαιτείται, επίσης, όπως πάντα, το λευκό ποινικό μητρώο, αλλά επιπρόσθετα γίνεται διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων διεθνώς με εξειδικευμένους οίκους και οπωσδήποτε δεν μπορούν να είναι αιτητές πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα».

Τέλος ανέφερε πως «υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, υπάρχει πλέον μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δεν υπήρχε στο παρελθόν στην οποία μπορούν να προστρέξουν και Υπηρεσίες και θεωρούμε ότι σήμερα γίνεται έλεγχος ενδελεχώς με βάση και την εμπειρία, αλλά και τις τυχόν αμφίβολες περιπτώσεις που είχαν εμφανιστεί από το παρελθόν. Θα εξεταστούν οι περιπτώσεις που είχαν επισημανθεί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X