ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:52
 

Επιστολή στον νέο Διοικητή της Κεντρικής απέστειλαν οι Αξιόγραφοι

Καλούν τον κ. Ηροδότου να διορθώσει τα «λάθη» των προκατόχων του

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολή στο νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, με την οποία τον καλεί να διορθώσει τα «λάθη» των προκατόχων του.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για «τεράστια λάθη» που έγιναν από προηγούμενους Διοικητές και για «έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος των 17.000 κατόχων αξιογράφων και των οικογενειών μας».

«Μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση από τα δικαστήρια της Κύπρου εναντίον της Κεντρικής, όμως, υπενθυμίζουμε ότι ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι ταυτόχρονα και ηθικό» αναφέρει η επιστολή.

Παρατίθενται δε σειρά «λαθών» που έγιναν, κατά τον Σύνδεσμο, από προηγούμενους Κεντρικούς Τραπεζίτες. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι επέτρεψαν στις τράπεζες να διακόπτουν καταθέσεις γραπτής προθεσμίας, προκειμένου να πειστούν οι καταθέτες να τις μετατρέψουν σε αξιόγραφα, να εκδίδουν αξιόγραφα τη στιγμή που τουλάχιστον η μία από αυτές ήταν αφερέγγυα, να πωλούν αξιόγραφα από όλα τα καταστήματά τους και από όλους τους υπαλλήλους τους, να χορηγούν δάνεια στους πελάτες τους, λαμβάνοντας ως εξασφάλιση αξιόγραφα και να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα δάνεια για να πωλούν νέα αξιόγραφα στους πελάτες τους.

Στην επιστολή αναφέρεται περαιτέρω ότι αρχές 2013 ο τότε Διοικητής απέρριψε αίτημα τράπεζας για συμψηφισμό των δανείων με τα ενεχυριασμένα αξιόγραφα, επικαλούμενος την Τρόικα.

Προστίθεται ότι μετά τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013, η Αρχή Εξυγίανσης που εγκαθιδρύθηκε μετέφερε τις καταθέσεις και τα δάνεια της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου, αφήνοντας τα αξιόγραφα (πολλά από τα οποία ενεχυριασμένα προς εξασφάλιση δανείων που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου) στην κακή Λαϊκή, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται, «η Τράπεζα Κύπρου να διώκει δικαστικώς τους δανειολήπτες, χωρίς η Κεντρική να της επιβάλει συμψηφισμό των δανείων με τα ενεχυριασμένα αξιόγραφα».

Αναφέρεται, τέλος, ότι «όσον αφορά τις αθωωτικές, για την Κεντρική, αποφάσεις των δικαστηρίων και τους εξωδικαστικούς διακανονισμούς, οι δικηγόροι της Κεντρικής χρεώνουν τεράστια δικηγορικά έξοδα, τα οποία θα μπορούσε κάλλιστα η Κεντρική να αποποιηθεί έχοντας υπόψη τη ζημιά που οι κάτοχοι αξιογράφων έχουν ήδη υποστεί» .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X