ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έργα 405 εκατ. ευρώ στην Λευκωσία

Στόχος του Υπουργείου Μεταφορών η πρωτεύουσα να καταστεί το διοικητικό κέντρο της Κύπρου, ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Λευκωσία θα αλλάξει εξ’ ολοκλήρου όψη με την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε η ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, σε χαιρετισμό της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας.

Σημείωσε ότι στόχος είναι μια πρωτεύουσα που να αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Κύπρου, κάτι που καταδεικνύεται μέσα από τα έργα που υλοποιούνται, ύψους 405 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου. Όπως είπε, πλειάδα έργων βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, όπως η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας που αισίως βρίσκεται προς το τέλος, η ανακατασκευή της Λεωφόρου Ομήρου και η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, η ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου-Ευαγόρου-Στασικράτους, η ανάπλαση και μονοδρόμηση των Λεωφόρων Καλλιπόλεως και Μακαρίου, η αναδόμηση και αποκατάσταση του ιστορικού Παγκύπριου Γυμνασίου.

Στολίδι για την πόλη αποτελεί η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας ενός εμβληματικού κτιρίου

Πρόσθεσε ότι στολίδι για την πόλη αποτελεί η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας ενός εμβληματικού κτιρίου, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2019. Είπε επίσης ότι σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται παράλληλα, η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέει τα πανεπιστήμια της Πρωτεύουσας με το κέντρο της πόλης, όπως επίσης και έργα υποδομής για σκοπούς αναζωογόνησης περιοχών της Λευκωσίας, που γειτνιάζουν με την πράσινη γραμμή.

Προγραμματίζεται παράλληλα, συμπλήρωσε, η εκτέλεση μιας σειράς νέων αναπτυξιακών έργων που θα συμβάλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της Πρωτεύουσας, όπως, η ανέγερση του νέου Κυπριακού Μουσείου, η ανέγερση του νέου κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και η ανέγερση νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

«Με την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων, η Λευκωσία θα αλλάξει εξ ολοκλήρου όψη. Θα καταστεί μία σύγχρονη πόλη με υψηλού επιπέδου υποδομές, μια πόλη πιο φιλική και προσβάσιμη για τους πολίτες και τους επισκέπτες της, για την οποία όχι μόνο οι δημότες του Δήμου Λευκωσίας, αλλά και ολόκληρος ο κυπριακός λαός, θα είναι περήφανοι», ανέφερε. Η Υπουργός είπε ότι στρατηγική του Υπουργείου είναι το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας Λευκωσίας το οποίο θα επικαιροποιηθεί εντός του 2020 και δίνει έμφαση στα εναλλακτικά μέσα διακίνησης έναντι του αυτοκινήτου (δημόσιες μεταφορές, ποδήλατα, πεζοκίνηση).

«Προσβλέπουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων μας που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι στις πόλεις μας πέραν του 90+% των διακινήσεων διενεργούνται με ιδιωτικής χρήσης οχήματα», συμπλήρωσε. Τόνισε ότι η προκήρυξη των νέων Συμβάσεων Δημόσιων Μεταφορών προνοεί αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, διαφοροποίηση των διαδρομών ως προς την στοχευμένη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, προσβάσιμα λεωφορεία, πλήρη ανανέωση του στόλου από τον 1ο χρόνο λειτουργίας, δημιουργία νέων σταθμών και στάσεις με σύγχρονα στέγαστρα αλλά και αναβάθμιση των υφιστάμενων.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να εντατικοποιήσει τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, πάντοτε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και συνυπολογίζοντας στις υπό διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικές τις εισηγήσεις, απόψεις και προβληματισμούς τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X