ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχονται 100 πτήσεις την εβδομάδα από Ρωσία τον Αύγουστο

Ποιες περιοχές και ποια ξενοδοχεία προτιμούν για τις διακοπές τους στην Κύπρο οι Ρώσοι τουρίστες

Της Μαρίας Ηρακλέους

Αυξημένη θα είναι, βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, η επιβατική κίνηση από Ρωσία. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η επιβατική κίνηση από ρωσική αγορά εκτιμάται ότι θα αυξηθεί για τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα από την πρώτη εβδομάδα Αυγούστου, ο αριθμός των πτήσεων από ρωσικά αεροδρόμια κυμαίνεται γύρω στις εκατό την εβδομάδα προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, 75 για την Λάρνακα και 25 για την Πάφο. Πρόκειται για προγραμματισμένες πτήσεις, εφόσον για τις ναυλωμένες δεν έχει δοθεί ακόμα το πράσινο φως. Πάντως σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τις αφίξεις Ιουνίου, οι τουρίστες από Ρωσία ήταν το 45% του συνόλου των αφίξεων. Συγκεκριμένα ανήλθαν στις 84,4 χιλιάδες στο σύνολο των 184 χιλιάδων αφίξεων.

Επιλέγουν πολυτελή πεντάστερα

Στο 25% η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων τον μήνα Ιούλιο βάσει εκτιμήσεων του ΠΑΣΥΞΕ, ενώ ως υψηλότερη πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 60-65%. Σύμφωνα με τον γεν. διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρο Ρουσσουνίδη, τον Αύγουστο λόγω και της μαζικότητας των διακοπών των Κυπρίων, οι μέσες πληρότητες εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο 40-45% και τα Σαββατοκύριακα γύρω στο 70-75%. Ωστόσο υπάρχουν ξενοδοχεία δύο ταχυτήτων.

Διαφορετική είναι η εικόνα για όσα ξενοδοχεία συνεργάζονταν με διοργανωτές ταξιδίων κυρίως δε για την αγγλική αγορά ενώ διαφορετική η εικόνα των μεγάλων πολυτελών πεντάστερων ξενοδοχείων σε Λεμεσό και Πάφο, τα οποία παρουσιάζουν καλύτερες πληρότητες . Η εικόνα αυτή αποδίδεται στην ζήτηση που καταγράφεται από Ρώσους τουρίστες. Μιλώντας στην «Κ» ο Βασίλης Παύλου μέλος του ACTA και Διευθυντής της Attica Holidays, ανέφερε ότι ειδικά φέτος καταγράφεται μεγάλη ζήτηση για τα exclusive πεντάστερα ξενοδοχεία λόγω του ότι η Ευρώπη είναι κλειστή για την ρωσική αγορά. Υπάρχουν φυσικά πελάτες που επιλέγουν ξενοδοχεία με λιγότερα αστέρια, ενώ μεγάλος αριθμός Ρώσων καταλήγει και στα ξενοδοχεία της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Και Ιορδανοί

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση από την Ρωσία άρχισε να ανεβαίνει ενώ ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές η τουριστική κίνηση Αυγούστου θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Ιούλιο. Όσο αφορά το προφίλ του συνόλου των τουριστών, η πλειοψηφία αυτών είναι από Ρωσία και ακολουθεί η Κεντρική Ευρώπη. Από 5-10% εκτιμάται ότι αναλογεί σε Πολωνούς, Σέρβους, Γάλλους και Γερμανούς ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα κινούνται και οι Βρετανοί. Μικρή κινητικότητα καταγράφηκε από το Ισραήλ το προηγούμενο διάστημα ωστόσο σταμάτησε με την αλλαγή του στάτους της Κύπρου επιδημιολογικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες μέρες, τα εστιατόρια και τις παραλίες της Πάφου επισκέφθηκαν και Ιορδανοί τουρίστες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κέντρων Αναψυχής της Πάφου Φίλιππο Γενεθλιού, πρόκειται για μικρούς αριθμούς, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν μόλις το 10-15% των αριθμών των Ισραηλινών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση