ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετήσια αύξηση 12,5% σε αξία και 3% σε όγκο για το λιανικό εμπόριο τον Οκτώβριο

Πού σημειώθηκαν η μεγαλύτερες αυξήσεις

ΚΥΠΕ

Το λιανικό εμπόριο αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 12,5% σε αξία και 3% σε όγκο, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία για τους δείκτες αξίας και όγκου κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία την Πέμπτη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε αξία σημειώθηκαν στο λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, που αυξήθηκε κατά 19,8% σε σχέση με πέρσι, στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα, φωτιστικά, οικοδομικά υλικά, κ.ά. που αυξήθηκαν κατά 16,7% και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικό εξοπλισμό, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα, κ.ά. που σημείωσαν αύξηση κατά 14,5%.

Σε όγκο, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικό εξοπλισμό, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα και στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα, φωτιστικά, οικοδομικά υλικά, που αυξήθηκαν εξίσου κατά 8,7%. Αντίθετα, μείωση σημείωσε το λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών, καπνού σε ειδικευμένα καταστήματα κατά 8,1%, ενώ το λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων μειώθηκε κατά 1,9%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022, ο δείκτης αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 11,2% και ο δείκτης όγκου αύξηση 2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, με τη μεγαλύτερη αύξηση σε αξία να σημειώνεται στο λιανικό εμπόριο καυσίμων, κατά 32,2% και σε όγκο τα υφάσματα, ενδύματα, υποδήματα, κατά 13%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση