ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετήσια αύξηση 2,7% Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2021, σημειώθηκε αύξηση 0,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

ΚΥΠΕ

Ετήσια αύξηση 2,7% σημείωσε σε ετήσια βάση ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο αναρτάται στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο 2021 αυξήθηκε κατά 2,7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,2%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2021, σημειώθηκε αύξηση 0,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2020, οι κατηγορίες «Στέγαση,Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο και Μεταφορές» παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 13,5% και 8,4% αντίστοιχα, αναφέρεται.

Σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία «Ένδυση και Υπόδηση» (-13,3%), προστίθεται.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (5,5%).

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2020 παρατηρήθηκε στην κατηγορία «Ενέργεια» με ποσοστό 23,5%.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι κατηγορίες «Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα» και «Ενέργεια» κατέγραψαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά -3,3% και 3,0% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση